PolicyWatch

Yderligere 38.025 coronavacciner er ankommet til Danmark

Der er mandag ankommet en ny leverance af coronavacciner til Danmark. De bliver snart kørt ud til regioner.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

En ny leverance af vaccinedoser fra selskaberne Pfizer og BioNTech er ankommet til Statens Serum Institut (SSI), oplyser SSI-direktør Henrik Ullum på Twitter.

Det blev søndag meddelt, at der ville ankomme yderligere 38.000 vaccinedoser mandag omkring klokken 18. Men doserne er altså allerede mandag formiddag ved 11-tiden ankommet til SSI.

Der er tale om 38.025 vaccinedoser, som er leveret i frysebokse, oplyser SSI. Sent på eftermiddagen mandag bliver de sendt ud til regionerne.

Den første leverance af doser ankom lørdag morgen. Her fik Danmark 9750 vaccinedoser.

Søndag blev de første danskere vaccineret mod corona. Det var beboere på plejehjem og frontpersonale, der fik de første stik.

Tidligere mandag siger Henrik Ullum til Ritzau, at flere personer allerede fra tirsdag vil blive vaccineret med doser fra den nye leverance.

"Vi fortsætter dybest set det arbejde, der er kommet godt i gang i går."

"I første omgang forsætter vi på plejehjem og med frontpersonale på sygehusene, og efterhånden udvider vi yderligere. Men i første omgang er det de ældre og sårbare og sundhedspersonale, der kan få de kommende doser," siger han.

I de kommende uger vil der ankomme knap 48.000 vaccinedoser om ugen.

Danmark har lagt billet ind på at købe vaccinedoser fra Pfizer og BioNTech, så 1,5 millioner danskere kan vaccineres med vaccinen.

Desuden får Danmark yderligere 2,6 millioner doser af coronavaccinen. Den forventes dog først at kunne blive leveret i marts eller april 2021.

Coronavaccinen fra Pfizer/BioNTech er den første, der er godkendt til brug i EU. USA, Canada og Storbritannien har i flere uger vaccineret borgere med vaccinen.

Men EU har ventet på godkendelsen fra Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA). Her blev den godkendt 21. december efter pres for at få processen gjort hurtigere.

Det er frivilligt at lade sig vaccinere, men målet er, at alle danske borgere over 18 år får tilbud om vaccinen.

Erhvervsorganisation: "Coronapas er fuldstændig afgørende for dansk økonomi og dansk eksport"

Myndigheder får flere vaccinedoser ud af leveringer end ventet 

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier