PolicyWatch

Coronakrisen har sat blus under antallet af små købmænd

Hjemmearbejde og større fokus på, hvem man omgås, har vendt en årelang tilbagegang i antallet af lokale købmænd. Det er måske blevet vigtigere, at man har en adgang til fødevarer tæt på, siger Dagrofa-chef.

Foto: PR / Dagrofa

Mens antallet af lokale købmænd i mange år har været på retræte, har coronakrisen tilsyneladende givet nye værdier til de danske forbrugere.

Det fortæller topchef i Dagrofa Tomas Pietrangeli til Berlingske.

Dagligevarekoncernen, der står bag kæder som Spar, Min Købmand, Meny og Let-Køb, har for første gang i mange år set en fremgang i antallet af butikker - nærmere bestemt til 514 butikker, hvilket er 11 flere end i 2019.

"Vi har under coronakrisen set digitaliseringen blive accelereret. Men vi har også set en anden tendens om at støtte op om det lokale. Vi har ikke bevæget os over store afstande, og derfor er det måske blevet vigtigere, at man har adgang til fødevarer tæt på," siger Pietrangeli til avisen og tilføjer, at han forventer, at det får større betydning for forbrugerne, at man køber ind hos nogen, man kender og føler sig tryg ved.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie Fødevarewatch)

Lidl bokser fortsat med tysk discount-mærkat

Dagrofa investerer millionbeløb i købmandskæde 

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier