PolicyWatch

Dansk forsker fanger CO2 med mineral: "Det teoretiske potentiale er enormt"

Mineralet olivin kan suge store mængder CO2 til sig og hjælpe energiproducenter med at mindske deres klima-aftryk. Det vurderer forskeren Kristoffer Szilas, der nu starter et stort forskningsprojekt på området.

Kristoffer Szilas har i mange år studeret mineralet olivin på Grønland. Nu har han fundet ud af, at mineralet kan fange CO2 fra atmosfæren og potentielt gøre en kæmpe forskel i forhold til den globale klimakrise. | Foto: Kent Pørksen

Siden sommerens klimaaftale er der talt meget om CO2. Ikke kun i den klassiske forstand, at der skal være mindre af den. Men også hvordan det uønskede kvælstof skal indfanges fra atmosfæren – og hvor det efterfølgende skal placeres.

Hvad der til gengæld ikke bliver talt så meget om, er, om vi kan tage materialer direkte fra naturen og føre den hen til punktkilderne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier