PolicyWatch

Nyt fund af fugleinfluenza sætter igen industri måneder tilbage

En udsigt til en snarlig markedsåbning efter det seneste fund af fugleinfluenza i Danmark er nu erstattet af tre nye måneder uden adgang til vigtig eksport for den danske kyllingesektor.

Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix

Med weekendens fund af fugleinfluenza i en fjerkræproduktion ved Viborg bliver adgangen til eksportmarkeder uden for EU igen sat tilbage med mindst tre måneder.

Fødevarestyrelsen skrev lørdag, at importforbuddet fra markeder uden for EU ville blive forlænget som konsekvens af fundet. Dermed kan Martin Hjort Jensen, formand for fjerkræsektionen i Landbrug & Fødevarer, se den ventede genetablering af eksporten efter et fund af fugleinfluenza i november forsvinde for en ny stund.

Martin Hjort Jensen siger til Børsen:

"Normalt kan vi jo godt lide de frie markedskræfter – men her rammes vi hårdt. Jeg har ingen grund til at tro, at opfattelsen af dansk og europæisk fjerkræ ændrer sig hos kunderne ude omkring. Men der er mange udbrud i EU lige nu, og vi kan selvfølgelig ikke tvinge kunder på tredjelandsmarkeder til at købe vores produkter. Vi kan ikke gøre andet end passe på, at smitten fra vilde fugle ikke kommer ind i flere besætninger."

Danmark eksporterer årligt fjerkræprodukter for 3,3 mia. kr.

(Denne artikel er leveret af vores søstersite FødevareWatch)

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier