PolicyWatch

Over én procent af danskerne har fået første coronastik

Til og med tirsdag er 63.312 personer i Danmark påbegyndt vaccination mod coronavirus.

Inden weekenden ventes alle plejehjemsbeboere, der ønsker det, at have fået første stik med coronavaccinen fra Pfizer og BioNTech. Men vaccinationen af personer uden for plejehjem er kommet knap så godt fra start. | Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

I løbet af tirsdag var der yderligere 10.483 personer i Danmark, der blev vaccineret mod coronavirus.

Det betyder, at lidt over én procent af den samlede befolkning nu har fået som minimum det første af de to stik, der anbefales af sundhedsmyndighederne.

Det viser den seneste daglige opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI).

Ifølge opgørelsen har 63.312 personer til og med tirsdag fået første dosis af coronavaccinen udviklet af selskaberne Pfizer og BioNTech.

Det svarer ifølge SSI til 1,08 procent af befolkningen.

Danmark har indtil videre modtaget 93.600 doser af vaccinen, som er ved at blive uddelt til udvalgte personer i risikogrupper.

Fremover ventes der ugentligt at ankomme cirka 48.000 nye doser til landet.

Vaccinationsindsatsen blev mellem jul og nytår indledt på landets plejehjem. Og senest fredag ventes alle plejehjemsbeboere, der ønsker det, at have fået første dosis af vaccinen.

Tirsdag fik vaccinationen af borgere uden for plejehjem en uheldig start, da tusindvis, som skulle vaccineres tirsdag og onsdag, ikke var blevet indkaldt.

Ifølge SSI var det en teknisk fejl, som var årsag til, at de udvalgte borgere ikke havde fået indkaldelsen på den digitale postkasse e-Boks.

Vaccinen fra Pfizer og BioNTech ser ud til snart at blive suppleret med en coronavaccine fra Moderna.

Onsdag har Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, sagt god for den amerikanske lægemiddelproducents vaccine.

EU-Kommissionen skal herefter formelt godkende vaccinen, før den kan tages i brug i EU-lande.

Derefter er det uvist, hvor lang tid der vil gå, før de første vaccinedoser ankommer til Danmark.

Ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har Danmark sikret sig nok doser af Modernas vaccine til at kunne vaccinere omkring tre millioner danskere.

Men Lægemiddelstyrelsen oplyser, at det ikke er forventet, at der fra start vil komme så store leverancer af Modernas vaccine, som det er tilfældet med vaccinen fra Pfizer og BioNTech.

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier