PolicyWatch

Danmark ligger i top af EU-måling om adgang til offentlig data

Danmark indtager førstepladsen, når det gælder adgang til åbne offentlige data. Det konkluderer en fælleseuropæisk dataportal i en netop offentliggjort måling.

Vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, Adam Lebech, glæder sig over den nye måling. | Foto: Digitaliseringsstyrelsen/PR

Danmark er blandt de trendsættende lande i Europa, når det gælder den offentlige sektors håndtering af åbne data.

Sådan lyder det i en måling udarbejdet af EU's European Data Portal (EDP), der placerer Danmark på førstepladsen, i tæt løb med lande som Frankrig, Spanien, Irland, Estland, Polen og Østrig.

Målingen, der blev offentliggjort den 4. januar 2021, baseres på medlemslandenes evne til at åbne og udnytte offentlige data samt samle det i et indeks.

"I Danmark arbejder vi indgående med at få data ud at leve. I de seneste år har vi i en lang række initiativer på tværs af det offentlige arbejdet aktivt med at skabe fundamentet for at stille data til rådighed for videreanvendelse," udtaler vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, Adam Lebech, i en meddelelse på deres hjemmeside.

"Derfor glæder det mig også, at vi nu er rykket helt op på førstepladsen og er blevet europamestre på dette felt."

Til trods for det fornemme resultat, var det først sidste år at det danske datalandskab for alvor blev anerkendt af EDP. I 2019 sprang Danmark fra en bundplacering op på en 6. plads og har fortsat de gode takter i 2020. 

Resultatet skyldes ifølge Digitaliseringsstyrelsen bl.a., at Danmark er "blevet bedre til at dokumentere effekten af anvendelse af offentlig data og vise eksempler på samfundsøkonomiske gevinster," skriver de i meddelelsen.

Dog påpeger Digitaliseringsstyrelsen, at der er plads til forbedringer.

"Danmark scorer lavest på antal unikke indenlandske og udenlandske brugere, så der skal arbejdes mere med at skabe overblik over og én adgang til de mange offentlige data i de kommende år," skriver de i meddelelsen.

Du kan læse mere om målingen her.

(Denne artikel er leveret af vores søstersite ITWatch)

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier