PolicyWatch

Sundhedspersonale i Europa og USA tøver med at få coronavaccine

Halvdelen af adspurgte sygeplejersker og en fjerdedel af adspurgte læger i Tyskland ville ikke blive vaccineret, viste en undersøgelse, der blev offentliggjort i midten af december.

Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS / X00446

Sundhedspersonale i Europa og USA er tøvende med at få coronavacciner.

Det skriver Financial Times.

Halvdelen af adspurgte sygeplejersker og en fjerdedel af adspurgte læger i Tyskland ville ikke blive vaccineret, viste en undersøgelse, der blev offentliggjort i midten af december. I den første uge af januar har en leder fra den tyske stat meddelt, at kun en tredjedel af medarbejdere i sundhedssektoren var villige til at blive vaccinerede.

Jens Spahn, der er sundhedsminister i Tyskland, har sagt, at hans ministerium endnu ikke har indsamlet reel data om emnet, og at der var stor forskel på andelen af medarbejdere, der har valgt at få vaccinen fra plejehjem til plejehjem.

Dog peger data på, at sundhedsarbejdere generelt har "desværre meget, meget lav" vaccinationsrate hvad angår den almindelige influenzavaccine, siger Jens Spahn.

I Frankrig har 76 pct. af medarbejdere i ældreplejen sagt, at de ikke vil vaccineres, ifølge en undersøgelse foretaget blandt 2000 personer fra sektoren.

Der er også skepsis at spore blandt sundhedsarbejdere i Østrig og Italien.

29 pct. af amerikanske sundhedsarbejdere ville sandsynligvis ikke eller helt sikkert ikke få vaccinen, viser en undersøgelse fra tænketanken Kaiser Family Foundation.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier