PolicyWatch

Venstre vil udskyde momsbetalinger igen

Som en håndsrækning til dansk erhvervsliv bør momsbetalingerne 1. marts udskydes, mener Venstre.

Skatteordfører Louise Schack Elholm, Venstre. | Foto: Jens Dresling

Venstre foreslår, at de små og mellemstore virksomheders betaling af moms, der er blevet udskudt til 1. marts, udskydes igen. Det fortæller skatteordfører Louise Schack Elholm.

"Vi kan se, at der er rigtig mange virksomheder, som har likviditetsmæssige udfordringer ovenpå et år, hvor de har skullet betale til lønkompensation og alt muligt andet", siger hun.

"Det har tæret på likviditeten, og det er svært at finde penge til at betale for momsen her 1. marts".

Udskydelsen af betaling af moms har været et af de greb, som den danske regering og Folketinget har tyet til for at hjælpe virksomheder i Danmark under coronaepidemien.

Formålet er at købe virksomhederne lidt tid, hvor de ikke skal betale moms og derfor kan beholde nogle penge på kistebunden til at betale for andre akutte udgifter, der kan holde virksomheden i gang, indtil der igen tjenes penge.

Eksempelvis har mellemstore virksomheder ikke skullet betale moms for tredje kvartal af 2020 1. december. Det skal de i stedet først gøre 1. marts sammen med momsen for anden kvartal.

På samme måde har små virksomheder fået udskudt deres betaling af moms for 1. halvår af 2020 fra 1. september sidste år til 1. marts i år.

Men begge disse indbetalinger kan ifølge Venstre godt vente. Partiet foreslår, at betalingerne 1. marts kan vente.

Præcis hvor længe og hvordan det skrues sammen, er partiet villig til at forhandle om.

"Man kan se på forskellige løsningsmodeller. En løsningsmodel kunne være, at man kunne få lov til at afdrage sin moms over tid", siger Louise Schack Elholm.

Regeringen vil give rentefri lån til hårdt ramte SMV'er 

Nedlukningen: Detailhandel kræver genåbningsplan for tvangslukkede butikker 

Genopretningsfond er klar til at slå dørene op 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier