PolicyWatch

Juraprofessor forud for epidemilov: Danske virksomheder ved ikke, hvor de står

Epidemiloven omfatter ikke krav om erstatning til tvangslukkede virksomheder. Derfor ved danske virksomheder ikke, hvor de står, mener juraprofessor.

Den nuværende epidemilov, som blev vedtaget på bare én dag i marts sidste år umiddelbart efter nedlukningen på grund af coronavirus, ophører 1. marts. Den nye epidemilov forventes at blive stemt igennem i Folketinget tirsdag. | Foto: Jens Dresling

Den kommende epidemilov, der vedtages tirsdag, tager ikke stilling til de økonomiske vilkår, virksomheder, der med henblik på at hindre smittespredning er blevet tvunget til at lukke ned, kommer til at stå overfor. Det skriver Børsen.

Og det gør, at virksomheder bliver efterladt i juridisk uvished, siger Kristian Lauta, juraprofessor ved Københavns Universitet, til Børsen:

"Fra et retssikkerhedsmæssigt synspunkt er det problematisk, at danske virksomheder ikke ved, hvor de står. Selv hvis det var en delvis kompensationsordning, ville det være bedre, at man vedtog en kompensationsordning med epidemiloven, fordi det ville give forudsigelighed for danske virksomheder."

Ved udgangen af året står en ekspertgruppe til at skulle rapportere og følge op på arbejdet med at udarbejde nye principper for kompensation til virksomheder for indgreb, der ikke udgør decideret ekspropriation, skriver mediet.

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier