PolicyWatch

Medie: Japan forbyder tilskuere fra udlandet ved OL

Japans regering har ifølge Kyodo News besluttet, at sommer-OL i Tokyo bliver uden tilskuere fra udlandet. Det får konsekvenser for dansk idræt, lyder det fra Danmarks Idræts Forbund.

Udenlandske tilskuere skal ikke sætte næsen op efter at komme ind på det olympiske stadion i Tokyo til sommerens OL. | Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters/Ritzau Scanpix

Der bliver ikke tilladt tilskuere fra udlandet til sommer-OL i Tokyo, skriver Kyodo News tirsdag.

Ifølge mediet, som har fået oplysningerne fra anonyme kilder, er beslutningen truffet af den japanske regering for at holde coronasmitten nede.

Beslutningen gælder både de olympiske lege, som afvikles fra 23. juli til 8. august, samt de efterfølgende paralympiske lege.

Kyodo News skriver, at der senere i marts skal holdes møder om sagen med blandt andet Den Internationale Olympiske Komité (IOC), hvorefter en officiel beslutning kan meldes ud.

Den japanske regering mener ikke, det er muligt at tillade tilskuere fra andre lande grundet befolkningens bekymring for coronavirus og ikke mindst forskellige mere smitsomme varianter af virusset.

Det oplyser kilderne, som betegnes som "officials med viden om sagen", til Kyodo News.

Sværere at sælge sponsorater

Det vil få økonomiske konsekvenser for dansk idræt, påpeger Danmarks Idrætsforbunds (DIF) direktør, Morten Mølholm Hansen.

"Hvis det er rigtigt, er vi selvfølgelig meget ærgerlige over det. Dels fordi OL er en folkefest, hvor ikke bare atleter, men også tilskuere fra alle lande mødes. Det vil sætte sit præg på OL, og det vil også betyde, at atleter ikke kan få støtte fra deres venner og pårørende. Og for DIF betyder det en del, hvis vi ikke kan få vores sponsorer med derned. Det vil betyde noget økonomisk."

"Vi kender ikke de præcise vilkår, men det vil være en økonomisk bet for os både på den korte og på den lange bane i forhold til, at vi skal sælge sponsorater fremadrettet. Det er nemmere at sælge dem, hvis man har oplevet OL," siger Mølholm, som ikke kan sætte tal på de eventuelle tab.

Mere fra PolicyWatch

Fødevareminister vil fra det nye år afskaffe elitesmileyen

Smileyordningen skal til afstemning i Folketinget i håb om at gøre den mere tilgængelig for forbrugeren, hvilket betyder et fokus på takeaway-markedet og et farvel til flere smileyer. Forliget, der ligger bag lovforslaget, møder dog kritik fra flere fronter.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier