PolicyWatch

Biden har underskrevet lov om historisk corona-hjælpepakke

USA's præsident, Joe Biden, har torsdag underskrevet en coronahjælpepakke til 1.9000 mia. dollar. De første udbetalinger til amerikanerne kan komme allerede i weekenden.

Foto: MANDEL NGAN/AFP / AFP

Torsdag har Joe Biden underskrevet en historisk coronahjælpepakke, der nu er blevet til lov, skriver Reuters.

Hjælpepakken er en af de største af sin slags, der er blevet vedtaget i USA siden Anden Verdenskrig.

Coronahjælpepakken til amerikanerne på 1900 mia. dollar blev onsdag aften vedtaget i Repræsentanternes Hus i Washington D.C.

De første udbetalinger på op mod 1400 dollar (8700 kroner), som de fleste amerikanere kan se frem til at modtage i støtte, kan komme allerede i weekenden.

Det siger Bidens pressetalskvinde, Jen Psaki, på et pressemøde, efter at præsidenten underskrev loven.

"Folk kan forvente, at de kan begynde at se de direkte betalinger på deres bankkonti allerede denne weekend. Det er selvfølgelig kun første bølge," siger hun.

Når pengene fra den millardstore pakke kommer ud at virke i det amerikanske samfund, kan det dog give flaskehalse flere steder i økonomien, og det kan øge inflationen, lyder forvetningen fra økonomer, skriver Børsen.

"Det vil give noget inflation, og jeg tror på, at den øges betragteligt i en kortere periode," siger Joe Gagnon, senior fellow ved Peterson Institute i Washington D.C, skriver mediet.

Kan komme dansk økonomi til gode

Ifølge cheføkonom i Dansk Erhverv, Tore Stramer, vil pakken højst sandsynligt være en kærkommen hjælp til dansk økonomi, da den vil sætte skub i øget dansk eksport til USA.

"Ser vi mod de hjemlige himmelstrøg, så er der udsigt til, at den amerikanske hjælpepakke alene vil løfte den danske bnp i omegnen af omkring ti milliarder kroner," sagde han onsdag til Ritzau.

"Fordi hjælpepakken er så gigantisk stor, så vil den også kunne mærkes i Danmark i form af øget eksport. Og et forsigtigt skøn vil være, at vi herhjemme vil se skabelsen af omkring titusind job primært i eksportsektoren, så det er altså en hjælpepakke, som også vil gøre en stor forskel for dansk økonomi."

81 mio. har mistet jobbet under corona

Siden har mindst 529.849 mennesker mistet livet i USA, efter at de var smittet med coronavirus.

Den efterfølgende krise har medført, at i alt 81 millioner amerikanere har fået en fyreseddel i løbet af det seneste år. Antallet af vedvarende ledige er 20 millioner.

Ud over en hjælpende økonomisk hånd til mange familier, der er kommet i klemme under coronakrisen, forlænges også retten til at modtage en ekstra arbejdsløshedsunderstøttelse.

Pakken vil også gøre det lettere at få sygesikring og udvide det fødevareprogram, der kendes som "food stamps" - altså at udlevere mad til de mest trængende. Det omfatter mange millioner amerikanere.

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier