PolicyWatch

I dag ryger 19,5 milliarder kroner tilbage på skatteborgernes konti

Skattestyrelsen er begyndt at overføre overskydende skat til 3,6 millioner danskere, der har betalt for meget. I alt skal der 19,5 milliarder kroner retur til borgerne.

3,6 millioner danskere kan se frem til at få indsat penge på bankkontoen fra Skat. | Foto: Thomas Borberg

3,6 millioner borgere kan snart se frem til at få deres overskydende skat for 2020 sat ind på bankkontoen.

Skattestyrelsen er fredag begyndt at overføre overskydende skat. Samlet skal der udbetales 19,5 milliarder kr. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

I gennemsnit er der lagt op til en udbetaling på 5422 kroner. De fleste kan forvente at få pengene ind på kontoen fredag.

Hos Skattestyrelsen påpeger underdirektør Karoline Klaksvig, at det er en god idé at tjekke ens forskudsopgørelse for 2021, så man fremover undgår at betale et forkert beløb.

"For mange er det en god dag, når de får udbetalt overskydende skat. Men det er værd at huske på, at det er et tegn på, at man har betalt for meget i skat i løbet af 2020. Derfor er det en god idé at benytte anledningen til at tjekke, om forskudsopgørelsen for 2021 stemmer, så man ikke kommer til at betale enten for meget eller for lidt i skat i år," siger Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Hvis man har gæld til det offentlige, eller ens ægtefælle har, vil den overskydende skat ikke blive udbetalt, men i første omgang gå til at afdrage på gælden.

Mens de fleste i Danmark får penge retur, er der 900.000 personer, som har betalt for lidt og dermed skal af med penge til Skattestyrelsen.

Der er i øjeblikket en samlet restskat på 7,1 milliarder kroner. Det svarer i gennemsnit til 7744 kroner per person. Det beløb kan nå at ændre sig frem til 1. maj, som er fristen for at ændre for årsopgørelsen sidste år.

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier