PolicyWatch

Teknologivirksomheds 40 mia. dollar bud på chipdesigner står til britisk kulegravning

Britiske myndigheder frygter for den nationale sikkerhed, hvis teknologivirksomheden Nvidias bud på den britiske chipproducent Arm går igennem.

Foto: Robert Galbraith/Reuters/Ritzau Scanpix

Nvidia er kommet i de britiske konkurrencemyndigheders søgelys i forbindelse med selskabets bud på chipdesigneren Arm for 40 mia. dollar. Det skriver avisen Wall Street Journal.

Den britiske digitalminister, Oliver Dowden, har beordret Storbritanniens konkurrencemyndigheder til at granske Nvidias bud på den britiske chipproducent Arm på 40 mia. dollar, svarende til næsten 247 mia. kr.

Undersøgelsen skal belyse, om den britiske nationale sikkerhed kan påvirkes af opkøbet og ventes færdig 30. juli.

Derfra kan ministeren godkende opkøbet med eller uden betingelser eller helt skrotte den.

Kulegravningen er affødt af den globale mangel på halvledere, der har fået regeringer rundt omkring i verden til at stramme kontrollen over teknologien.

USA's eksport af halvledere har for eksempel vanskeliggjort teleudstyrsgiganten Huaweis adgang til dele, der bruges i produktionen af smartphones.

"Det her er blevet den nye kolonialisme," siger Hermann Hauser, der er næstformand i EU's teknologiråd, til avisen.

"Hvis du har enevælde, kan du uafhængigt styre din økonomi uden at skulle hente halvledere fra andre lande," fortsætter han.

Nvidias bud ventes også at skulle granskes af både EU og USA's konkurrencemyndigheder, da opkøbet ventes at ville ændre chipindustriens landskab.

En talsmand fra Nvidia siger ifølge Wall Street Journal, at opkøbet ikke ventes at udgøre en trussel for nationalsikkerheden.

 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier