PolicyWatch

Brostrøm savner svar og har udskudt afgørelse om J&J vaccine

Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm mangler svar på centrale spørgsmål om risici, og derfor udskydes en melding om corona-vaccinen fra Johnson & Johnson på det danske marked til i næste uge, skriver Berlingske.

Foto: Jens Dresling

Sundhedsstyrelsen havde forventet at kunne melde nyt ud om brugen af Johnson & Johnson-vaccinen i Danmark i denne uge, skriver Berlingske.

Men danskerne må vente lidt længere på den beslutning, sagde Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, i går på et webinar om det såkaldte VITT-syndrom.

Det er en sjældent forekommende bivirkning, der er set i forbindelse med de to vacciner mod covid-19 fra henholdsvis AstraZeneca og Johnson & Johnson. På spørgsmålet om status på brugen af J&J-vaccinen, sagde Brostrøm til Berlingske:

»Alle stiller det spørgsmål. Ikke kun i Danmark, men i hele Europa. Jeg forventer, at vi melder noget ud i starten af næste uge.«

Søren Brostrøm sagde, at Danmark valgte at følge rådet fra producenten af Johnson & Johnson-vaccinen, som lød, at Europa skulle suspendere brug af vaccinen indtil videre. Og sidste fredag oplyste lægemiddelstyrelsen i USA, FDA, om de tilfælde med syndromet VITT, som man har identificeret.

Verden har rundet 150 millioner coronatilfælde 

Erhvervsliv i appel til EU: Lav coronapas simpelt og hurtigt 

To firmaer vinder opgave med vaccinationer på Sjælland 

Mere fra PolicyWatch

Hvert tredje nyudlån vil blive ramt af Risikorådets forslag

Særligt de yngre boligkøbere vil mærke effekten, hvis Det Systemiske Risikoråds anbefaling om at begrænse afdragsfrie lån bliver gennemført. Rådet forventer, at forslaget "kun i begrænset omfang" vil påvirke prisudviklingen på boligmarkedet.

De Linde-højhus på Aarhus Havn sikret politisk flertal

Borgmesterpartiet i Aarhus stemmer ja til et 139 meter højhus på Mindet på tirsdagens byrådsmøde, og dermed er der flertal for projektet, som også har støtte fra V og K. Enhedslisten og SF stemmer imod projektet som Olav de Linde står bag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier