PolicyWatch

Brancheorganisationer og fagforeninger tager godt imod genåbningsaftale

Der er generel tilfredshed blandt brancheorganisationer og fagforeninger med næste fase i genåbningen, selvom de stadig efterlyser mere aktivitet.

Liver vender så småt tilbage mod en form for normalitet, hvilket modtages godt af bracheorganisationer og fagforeninger. | Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Natten til tirsdag er regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet blevet enige om en aftale om en yderligere genåbning af Danmark.

Flere af samfundets nøgleaktører tager som udgangspunkt godt imod aftalen, men synes dog også stadig, at der mangler noget.

* Dansk Industri, administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen roser som udgangspunkt aftalen, men efterlyser en justering af rejsereglerne.

"Verden vil forhåbentlig snart åbne igen, og det er vigtigt at være forrest i kapløbet om at genetablere eksport og vækst. Derfor skal vi have åbnet grænserne helt for erhvervsrejsende, der skal både ind og ud af Danmark, så vi hurtigst muligt kan indhente det, eksportvirksomhederne har tabt under coronakrisen."

* Horesta, politisk direktør Kirsten Munch er overordnet tilfreds med aftalen, men ønsker at få fjernet flere af restriktionerne - herunder kravene om coronapas - i turisme- og oplevelseserhvervet.

"De hårde restriktioner gør det umuligt for os at få gang i omsætningen igen, og når regeringens eksperter samtidig lægger op til at udfase hjælpepakkerne fra 1. juli, smider man store dele af erhvervet ud i det fri uden faldskærm. Det er urimeligt at forvente eller forlange, at vores medlemsvirksomheder skal kunne overleve på egen hånd, når staten lægger så store begrænsninger på driften."

* Djøf, formand for Djøf Offentlig Sara Vergo er tilfreds med, at der er blevet lyttet til dem: "Vi er glade for, at aftaleparterne har lyttet til vores nødråb og nu lader de hjemsendte offentligt ansatte indgå i genåbningsplanen for Danmark. Der var akut behov for en melding fra regeringen om, at de hjemsendte medarbejdere i stat, regioner og kommuner ikke er glemt."

* Danmarks Lærerforening, formand Gordon Ørskov Madsen er glad for, at børnene kan komme tilbage i skole: "Det er en rigtig god nyhed, at børnene kan komme tilbage i skole. Der venter et stort trivselsarbejde. Den lange nedlukning har haft konsekvenser for mange elever - ikke mindst på det sociale, som vi nu skal have ekstra fokus på at genopbygge."

Yderligere genåbning på plads: Her er hovedpunkterne 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier