PolicyWatch

Ny sommerpakke skal hjælpe turistbranchen

Regeringen afsætter samlet 1,6 milliarder kroner til en sommerpakke, der skal kickstarte dansk turisme.

En sommerpakke til turistbranchen skal nu forhandles med Folketingets partier. | Foto: Jens Dresling

Der er hjælp på vej til nogle af de brancher, som har været særligt hårdt ramt på grund af udbredelsen af covid-19.

Fra juni forsvinder en række hjælpepakker, og derfor foreslår regeringen ligesom sidste år nu en sommerpakke, der skal stimulere dele af dansk økonomi.

"Det går godt rigtig mange steder, men vi skal også være klare på, at der findes brancher, som har det rigtig, rigtig svært og er gået gennem en utrolig vanskelig tid. Vi er lykkedes med at holde smittetallet nede og økonomien oppe, og derfor står Danmark et stærkere sted end landene omkring os," siger finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde.

Den vil også gøre det billigere at rejse med tog eller færge i Danmark hen over sommeren.

"Det kunne eksempelvis være billigere orangebilletter og billigere rejser til vores ø'er," siger finansministeren.

Sidste år vakte det stor kritik, at der blev indført en regel, som betød, at turister skulle overnatte minimum i seks dage. Den er ikke en del af årets sommerpakke.

I 2020 tabte det danske turisterhverv 31 milliarder kroner, hvoraf 28 milliarder kroner var i hovedstaden.

Derfor er der i år et særligt fokus på de fire store byer, der trækker mange turister. Sidste år var der kritik, fordi de små øer og sommerferieområder især blev tilgodeset.

Hovedparten af pakken finansieres af regeringens "krigskasse" på 9,2 milliarder kroner, som blev afsat på finansloven for i år.

Folketingets partier indkaldes til forhandlinger om pakken samt udfasning af de generelle hjælpepakker.

Mere fra PolicyWatch

Europas vindindustri vil forbyde vinger på lossepladsen

Med udsigt til omkring 25.000 ton pensionerede møllevinger i 2025 – og det dobbelte fem år senere – vil vindbranchen have EU til at indføre forbud mod deponi og støtte udvikling i nye løsninger. Danske politikere skal tage stilling til mulig import af brugte vinger, siger Wind Denmark.

Debat: Fortsat fintech-vækst kræver bedre adgang til talent

TALENTTØRKE I FINTECH: Det går godt for dansk fintech – faktisk så godt, at branchen er i akut mangel på flere medarbejdere med de rigtige kompetencer. En mangel, som truer den fortsatte vækst. Det kræver derfor fælles løsninger og politisk handling for at sikre forsat udvikling af fintech i Danmark, skriver Copenhagen Fintech Policy Forum i dette debatindlæg.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier