PolicyWatch

Det nye digitale coronapas er klar

Det digitale coronapas bliver officielt lanceret fredag middag, men allerede nu kan man downloade appen.

Foto: Tom Little/Ritzau Scanpix

Den nye coronapas-app kan nu downloades både i Apples App Store og Googles Play Butik.

Den nye app har fået navnet "Coronapas". Her kan man blandt andet få både testsvar og informationer om vaccinationer. Appen vil kunne benyttes til at dokumentere et gyldigt coronapas i både Danmark og ved rejser i EU.

Senere fredag er der indkaldt til pressemøde i Københavns Lufthavn, hvor det nye digitale coronapas bliver lanceret officielt.

Det er it-virksomhederne Netcompany og Trifork, der bliver leverandører af det digitale coronapas, som længe har været et ønske fra rejsebranchen og det øvrige erhvervsliv.

Opgaven med det digitale coronapas er delt i to. Den ene er at udvikle selve appen. Den skal være brugervenlig og kunne vise vaccinationsstatus og testsvar fra både PCR-test og lyntest samt immunitet ved tidligere smitte.

Den anden del går ud på at opdatere en del af it-infrastrukturen, herunder hjemmesiden sundhed.dk, som skal kunne tale sammen med appen.

Prisen for udviklingen af selve passet lyder på 22 millioner kroner, har finansminister Nicolai Wammen (S) tidligere udtalt. Den samlede pris anslås at blive omkring 50 millioner kroner.

Det har tidligere været en diskussion, om passet vil ende med de facto at tvinge folk til at blive vaccineret, fordi de ellers vil være afskåret fra at deltage i en lang række aktiviteter. Men det er ikke tilfældet, lød det fra Wammen i marts.

"Tanken er, at man kan bruge passet på tre måder: Hvis man har haft corona, hvis man er vaccineret, eller hvis man er blevet testet. Så det er ikke sådan, at man skal være vaccineret for at få glæde af passet," sagde han blandt andet.

Mere fra PolicyWatch

Hvert eneste skib skal udarbejde en ny årlig CO2-opgørelse til EU

En gang om året skal hvert enkelt skib, der anløber en europæisk havn, udarbejde en plan over udledningen af drivhusgasser. Hvis skibet f.eks bruger vind, tæller det på positivkontoen. ShippingWatch kan afsløre hovedindholdet af EU's plan for grønne brændstoffer.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier