PolicyWatch

Europæiske oversvømmelser kan gøre forsikringer dyrere

Det er blevet mere almindeligt med store naturkatastrofer, og det kan presse priserne på forsikringsselskabernes reassurance i vejret. Regningen vil blive sendt videre til forsikringskunderne.

Oprydningen efter oversvømmelserne i Tyskland, der vurderes at have givet skader for op til 41 mia. kroner. | Foto: Thilo Schmuelgen/Reuters/Ritzau Scanpix

Store dele af Europa har i juli været ramt af kraftige oversvømmelser, der både har kostet menneskeliv og materielle skader. Det kan også ende med at koste for forsikringsselskaberne i form af dyrere reassurance, altså genforsikringer, idet de store naturkatastrofer efterhånden ikke længere kan opfattes som 100-års hændelser. Det skriver Finans.

"De rykker tættere sammen i tidsintervaller og skal efterhånden snarere opfattes som 10-års begivenheder. Den udvikling kan påvirke både indirekte, fordi reassurancepriserne stiger, og direkte, fordi erhvervsforsikringer bliver dyrere – især selvfølgelig hvis oversvømmelserne bevæger sig nordpå og også rammer Danmark," siger Camilla Elverdal, adm. direktør i forsikringsmæglerkoncernen Willis Towers Watson, til Finans.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier