PolicyWatch

Bavarian Nordic får 800 millioner til covid-vaccine

Regeringen vil støtte Bavarian Nordic med 800 millioner kroner til udvikling af en vaccine mod covid-19.

Foto: Philip Davali/Ekstra Bladet, Philip Davali

Regeringen har besluttet at støtte virksomheden Bavarian Nordic med 800 millioner kroner til udvikling af en dansk vaccine mod covid-19. Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Det sker efter, at EU-Kommissionen har godkendt, at Danmark kan give støtte på cirka 800 millioner kroner til Bavarian Nordic, der er ved at udvikle en vaccinen. Det oplyser EU-Kommissionen i en pressemeddelelse mandag.

Støtten, der er et forskud, som skal betales tilbage, skal sikre, at vaccinen kan blive undersøgt i et fase 3-studie. Det er sidste skridt inden en eventuel godkendelse, så vaccinen kan komme på markedet.

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, siger i en kommentar, at EU fortsat vil arbejde tæt sammen med medlemsstaterne om at finde løsninger, der kan begrænse de økonomiske konsekvenser af coronaudbruddet.

"Denne danske støtteforanstaltning på 108 millioner euro vil bidrage til stærkt tiltrængte forsknings- og udviklingsaktiviteter i indsatsen mod coronavirusudbruddet," siger hun i pressemeddelelsen.

Mandag afholdes der pressemøde i Statsministeriet, hvor statsministeren, sundhedsministeren og sundhedsmyndighederne vil give en status på coronasituationen.

Vaccinen har i de første studier med mennesker vist tegn på god beskyttelse. Mandag begyndte et fase 2-studie. Her skal det undersøges, om vaccinen har virkning som en boostervaccine, hvor færdigvaccinerede og tidligere smittede får tredje stik.

Her understregede selskabet dog, at et muligt fase 3-studie var afhængig af, at der kom penge i kassen udefra.

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier