Kinesiske myndigheder giver instrukser til Evergrande

Kinesiske myndigheder har indskærpet over for ejendomsudvikleren, at den skal overholde sine forpligtelser, men har angiveligt ikke tilbudt finansiel støtte.
Foto: PETER PARKS/AFP / AFP
Foto: PETER PARKS/AFP / AFP
Af marketWire

De kinesiske myndigheder har indskærpet over for den konkurstruede ejendomsudvikler China Evergrande, at selskabet skal undgå at misligholde sit forestående obligationslån, tilbagebetale investorer og fokusere på at færdiggøre igangværende projekter. Det skriver Bloomberg News og Reuters på baggrund af unavngivne kilder.

Myndighederne skal ifølge kilderne have fortalt repræsentanter fra Evergrande, at selskabet aktivt skal kommunikere med kreditorer for at undgå at misligholde Evergrandes kortsigtede lån.

Ejendomsudvikleren skal torsdag betale 83,5 mio. dollar i renter på et obligationslån. Der har været meldinger om, at der er fundet en aftale mellem Evergrande og kreditoren, men de nærmere detaljer er ikke kendt.

Ifølge kilderne var der ikke indikationer på, at de kinesiske myndigheder på mødet tilbød finansiel støtte til Evergrande, skriver Bloomberg.

Investorerne har dog torsdag reageret positivt og sendt aktien i Evergrande op, da samtalerne mellem myndighederne og Evergrande indikerer, at den kinesiske regering ønsker at undgå et ukontrolleret kollaps i selskabet. Noget, der kan få vidtrækkende konsekvenser for både den kinesiske økonomi, men også resten af verden.

Kinesisk boliggigant har kurs mod konkurs - frygt for dominoeffekt

Gigantisk konkurs truer i kina - kan udløse finanskrise 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også