PolicyWatch

Mette F. erkender at minksag kan have smittet af på valget

Mette Frederiksen vil dagen derpå ikke afvise, at minksag og SMS'er kan have kostet partiet kommunale stemmer.

Mette Frederiksen skriver på Facebook, at hun ikke kan udelukke, at SMS'er har påvirket kommunalvalget for Socialdemokratiet. | Foto: Mads Claus Rasmussen

Socialdemokratiet er gået tilbage ved tirsdagens kommunal- og regionalvalg, og onsdag formiddag vil statsminister Mette Frederiksen (S) ikke udelukke, at sagerne om de automatisk slettede sms'er eller minksagen har haft betydning.

"Jeg konstaterede i går, at der som bekendt også har været omtale af sms'er undervejs. Kan jeg udelukke, at diskussionen om sms'er og mink har smittet af nogle steder? Nej, desværre ikke," skriver hun på Facebook.

På kommunalt plan er Socialdemokratiet gået 86 mandater tilbage, og partiet har også mistet formandsposten i Region Nordjylland.

Da statsministeren på valgnatten kort før midnat ankom til partiets valgfest i Amager Bio, blev hun mødt med spørgsmål om, hvorvidt valgresultatet skyldes sagen om de slettede sms'er.

"Jeg ved godt, at der også har været omtale af sms'er. Men mit indtryk er, at dette valg først og fremmest har omhandlet de lokale forhold, som er forskellige fra kommune til kommune, men også om de dele vi har til fælles, uanset hvor vi bor," lød det fra Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen og tre andre medarbejdere i Statsministeriet fik automatisk slettet deres sms'er efter 30 dage. Sms'er, som måske er relevante for at kaste lys på minksagen, hvor millioner af mink blev aflivet uden lovgrundlag.

I sit Facebook-opslag skriver Mette Frederiksen dog også, at hun har oplevet en valgkamp om lokale forhold.

"De steder, jeg har været rundt i landet, har jeg oplevet en valgkamp, der mest handlede om politik. Om lokale forhold - og de ting vi er fælles om, uanset hvor vi bor: Boliger, tryghed, klima og selvfølgelig velfærd," skriver hun.

Hæstorp Andersen tager overborgmesterpost i København trods vælgerlussing

Bundsgaard genvinder borgmesterposten i Aarhus trods tilbagegang 

Thulesen Dahl klar til at gå som DF-formand 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier