PolicyWatch

Østrig vil indføre vaccinekrav fra februar næste år

Høje smittetal har fået Østrig til at indføre national nedlukning. Til februar indføres krav om vaccination.

Østrigs forbundskansler Alexander Schallenberg har varslet Europas første krav om coronavaccine. | Foto: Leonhard Foeger/REUTERS / X00360

Som det første land i Europa lægger Østrig nu op til at gøre det til et krav at blive vaccineret mod coronavirus.Forbundskansler Alexander Schallenberg har således præsenteret et forslag om at indføre vaccinekrav fra 1. februar næste år. Det skal sætte skub i landets haltende vaccinationsprogram.

Omkring 66 procent af den østrigske befolkning er færdigvaccineret, hvilket er i den lave ende blandt vesteuropæiske lande og lige under EU's gennemsnit på godt 67 procent færdigvaccinerede.

"Trods måneders forsøg på overtalelse er vi ikke lykkedes med at overbevise nok personer om at blive vaccineret," siger Schallenberg.

Forbundskansleren har også varslet en ny national nedlukning. Den gælder både vaccinerede og ikkevaccinerede, begynder mandag og skal efter planen vare mindst i ti dage og i højest 20 dage.

Ikkevaccinerede borgere i Østrig er allerede blevet beordret i nedlukning.

Risiko for bøde eller fængselsstraf

Ifølge flere østrigske medier betyder det varslede vaccinekrav, at borgere risikerer en bøde eller fængselsstraf, hvis de ikke bliver vaccineret. De nøjagtige detaljer om kravet er fredag endnu ikke kendt. Det står heller ikke klart, hvilke aldersgrupper kravet vil inkludere.

Østrigs nedlukning kommer efter voldsomt høje smittetal i landet. Torsdag registrerede Østrig 15.145 nye smittede. Det svarer til omkring 170 smittede per 100.000 indbyggere. Der bor knap ni millioner i Østrig. Til sammenligning svarer Danmarks seneste smittetal på 4013 til omkring 69 smittede per 100.000 indbyggere.

Flere europæiske lande har de seneste uger fundet coronarestriktioner frem i takt med vinterens ankomst og stigende smittetal. Holland har indført en delvis nedlukning, der blandt andet betyder, at barer og restauranter skal lukke senest klokken 20. I Danmark er coronapasset blevet genindført til brug på eksempelvis restauranter og barer og ved større koncerter og sportsbegivenheder.

Et Tyskland uden politisk ledelse debatterer vaccinepligt

Offentligt ansatte i USA vrider sig over vaccinationskrav 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier