PolicyWatch

Regeringen vil have coronapas på statslige arbejdspladser

På et pressemøde fredag åbner sundhedsministeren for, at coronapas muligvis skal gælde flere steder. (opdateres)

Gyldigheden af en pcr-test i forhold til coronapasset står til at blive kortere, sagde sundhedsminister Magnus Heunicke på et pressemøde. | Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Regeringen vil indføre coronapas på de statslige arbejdspladser, hvis loven om coronapas bliver gennemført. Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde fredag.

I sidste uge lavede regeringen en trepartsaftale med arbejdsmarkedets parter om coronapas på arbejdspladser. Den blev fremsat som lovforslag torsdag.

Bliver loven indført, kan en arbejdsgiver kræve coronapas fra sine ansatte.

Derudover vil Magnus Heunicke anmode Epidemikommissionen om at undersøge, hvorvidt et coronapas fra en negativ coronatest skal gælde i kortere tid.

"Det er sådan i dag, at en negativ PCR-test giver et grønt coronapas for de uvaccinerede i 96 timer og en kviktest i 72 timer. Det er lang tid, det er flere dage, og vi ved med Delta-varianten, at den kan nå at smitte og give smitten videre til andre," siger ministeren.

Ud over at Epidemikommissionen skal kigge på, hvor længe coronapasset skal gælde, skal de også vurdere, om det skal indføres flere steder.

På nuværende tidspunkt gælder coronapasset blandt andet flere steder i kulturlivet, i nattelivet og på indendørs serveringssteder. Det gælder også ved kirkelige handlinger.

Østrig vil indføre vaccinekrav fra februar næste år 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier