PolicyWatch

Statsministeriet holder coronapresse-møde klokken 14

Efter smitterekorder og diskussion om nye restriktioner indkalder Statsministeriet til coronapressemøde.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Statsministeriet indkalder til pressemøde om coronasituationen fredag klokken 14. Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Invitationen kommer i kølvandet på flere dage med høje smittetal og varsling af mulige restriktioner. Flere partier har udtalt, at blandt andet et forsamlingsloft på ny kan komme på tale.

Statsministeriet oplyser til Ritzau, at statsminister Mette Frederiksen (S) selv vil være til stede ved pressemødet. Hun meldte sig ellers torsdag syg til to EU-topmøder - dog ikke med corona, oplyste ministeriet i den forbindelse.

Torsdag fortalte sundhedsmyndighederne, at smitten med covid-19-varianten omikron ifølge dem betyder, at der er behov for flere restriktioner for at inddæmme smitten julen over.

På Facebook skrev statsminister Mette Frederiksen (S), at hun "er ikke i tvivl om, at nye tiltag bliver nødvendige for at bryde smittekæder".

Torsdag var i øvrigt den dag med det hidtil højeste antal registrerede smittede på et døgn under epidemien. 9999 borgere i Danmark fik således besked om, at de var blevet testet positive for coronavirus. Det oplyste Statens Serum Institut (SSI).

Næsten 3000 flere Omikron-tilfælde det seneste døgn

Mette F. efter knap 10.000 smittede: Nye tiltag er nødvendige 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier