PolicyWatch

Spar Nord har strammet op på sine procedurer efter stor svindelsag

Tidligere kommunikationsdirektør i Spar Nord har svindlet banken for over 20 mio. kr. i en periode på 15 år, skrev Finans sent torsdag. Sagen har fået banken til at forbedre sine kontroller, lyder det i en pressemeddelelse.

Spar Nord har foretaget en finkæmning af sine kontroller efter svindelsag. | Foto: Spar Nord/PR

Tidligere kommunikationsdirektør i Spar Nord, Ole Madsen, har gennem en periode på 15 år svindlet sin arbejdsgiver for ca. 20 mio. kr., kunne erhvervsmediet Finans berette sent torsdag.

På den baggrund har Spar Nord løbet sine kontroller og procedurer igennem for at sikre, at noget lignende ikke sker igen. Det fremgår af en pressemeddelelse, banken har lagt ud på sin hjemmeside.

”Sagen har ført til, at banken har gennemgået godkendelsesprocedurer og kontroller relateret til fakturaer og udlæg. Denne afdækning har ført til opstramninger af procedurer og kontroller, således lignende bedrageri ikke fremadrettet vil kunne finde sted.”

Samtidig har bankens interne revision i 2021 undersøgt bankens øvrige ledende medarbejdere og direktion med hjælp fra Deloitte og har i den forbindelse ikke ”konstateret yderligere uregelmæssigheder”, lyder det i meddelelsen.

Kom som et chok

Spar Nord opdagede svindlen efter Ole Madsen fratrådte sin stilling i efteråret 2020, hvilket ifølge meddelelsen kom ”som et chok for banken”. Kommunikationsdirektøren blev ansat i 2005, og i gennem årene sendte han løbende fakturaer fra to private virksomheder til områder i banken, han selv var ansvarlig for. Disse fakturaer kunne han derfor selv underskrive og efterfølgende fik han bankens bogholderi til at betale dem.

Svindlen blev opdaget, da Ole Madsen sagde op i efteråret 2020 for at blive partner hos kapitalforvalteren Formuepleje. Dengang ærgrede adm. direktør Lasse Nyby sig til FinansWatch over at miste en betroet medarbejder.

”Bortset fra mine to direktionskollegaer, så er han vel den, jeg har arbejdet mest med i de 15 år. Så jeg er da oprigtigt træt af Oles beslutning, men har også forståelse for, at med det tilbud, han har fået, ville han gerne prøve det. Det er jeg også helt sikker på, at han nok skal lykkes i,” sagde Lasse Nyby dengang.

I samme ombæring kaldte Lasse Nyby for en ”utrolig arbejdskapacitet”, der havde haft en fremtrædende rolle i arbejdet med kommunikation, IR, marketing og digital innovation, ligesom han også har været referent på direktions- og bestyrelsesmøder.

Spar Nord sætter i meddelelsen ikke navn på den ledende medarbejder, der har bedraget banken, men Ole Madsen har erkendt svindlen til Finans.

FinansWatch arbejder på at få en uddybende kommentar fra Spar Nord.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier