PolicyWatch

Federal Reserve hæver renten med 75 basispoint

Den amerikanske centralbank har hævet rente med 75 basispoint.

Federal Reserves hovedsæde i Washington. | Foto: Joshua Roberts/REUTERS / X01909

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, har onsdag hævet sin toneangivende rente med 75 basispoint til 1,50-1,75 pct.

Det fremgår af en meddelelse fra banken efter dens todages rentemøde tirsdag og onsdag.

Det er første gang siden 1994, at den amerikanske centralbank hæver sin rente med så meget på et enkelt møde.

Hos eksperterne var ventet et renteløft på 0,50 pct.point. Det var i al fald svaret, ifølge Bloomberg News, fra 65 ud af 98 økonomerne og analytikerne, mens 33 derimod havde spået 0,75 pct.point.

Handelen med rentefutures indikerede derimod på forhånd nærmest 100 pct. sandsynlighed for et renteløft på 75 basispoint onsdag. Efter sidste fredags brandvarme inflationsrapport for maj havde investorerne øget deres væddemål på et renteløft i den størrelse, mens markedet frem til og med torsdag overvejende hældede mod et løft på 0,50 pct.point.

Det er den tredje renteforhøjelse fra Federal Reserves side i år. Banken indledte i marts sin første stramningscyklus siden december 2018 og siden pandemiens udbrud med et løft på 25 basispoint, mens den i maj hævede renten med 50 basispoint, hvilket var første gang siden 2000, at banken benyttede sig af en sådan dobbelt forhøjelse.

Fed funds rate startede 2022 i intervallet 0,00-0,25 pct.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier