PolicyWatch

Canada forhandler med EU-lande om at sælge mere energi

Den canadiske udenrigsminister siger, at Canada gerne vil optrappe salget af energi til europæiske lande.

Canadas udenrigsminister Melanie Joly (th) i samtale med USA's ditto Antony Blinken (tv) | Foto: POOL/REUTERS / X80003

Canada forhandler med europæiske partnere - deriblandt Tyskland og Spanien - om øget energieksport fra dets østkyst. Det siger den canadiske udenrigsminister, Melanie Joly, onsdag.

”Det er vigtigt for Canada at være i stand til at optrappe eksporten og hjælpe vore europæiske venner, som står over for meget vanskelige realiteter på energiområdet,” siger hun og tilføjer:

”Vi er nødt til at gøre det på en måde, som også tager højde for problemerne med klimaforandringer. Og det er præcist disse drøftelser, som vi fører - navnlig med Tyskland og Spanien.”

Den canadiske premierminister, Justin Trudeau, og den tyske forbundskansler, Olaf Scholz, drøftede ved G7-topmødet i sidste uge muligheder for eksport af flydende naturgas fra Canada til Europa.

Canada er verdens sjettestørste producent af naturgas.

Landet har spillet en fremtrædende rolle i bestræbelserne på at støtte Ukraine og isolere Rusland.

Den canadiske regering meddelte onsdag, at landet øger dets diplomatiske tilstedeværelse i Central- og Østeuropa samt i Kaukasus.

Der bliver åbnet fire nye canadiske ambassader. Det sker som modreaktion på ”Ruslands destabiliserende aktiviteter” i regionen.

Canada gjorde det samtidig klart, at det vil stille soldater og ekspertise til rådighed for en kampklar brigade i Letland i et samarbejde med andre Nato-allierede.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier