PolicyWatch

Politiets håndtering af mulig svindel med landbrugsstøtte tages under lup

Rigsrevisionen skal nu kulegrave, hvordan 37 sager om mulig svindel med landbrugsstøtte er blevet forældet i politiets hænder.

Foto: Jens Dresling

37 forældede sager om potentiel svindel med landbrugsstøtte har vakt furore hos Statsrevisorerne, der nu har iværksat en undersøgelse, som Rigsrevisionen skal tage hånd om.

Rigsrevisionen skal undersøge, hvordan 37 ud af i alt 100 sager om landmænd, der er blevet politianmeldt af Landbrugsstyrelsen, er blevet forældet i politiets varetægt. Det skriver Avisen Danmark.

”Hele forløbet tegner et billede, der bør belyses - også for at stoppe at flere sager bare bliver forældet. Er de seneste sager, der er forældede, ramt af dårligt forarbejde i Landbrugsstyrelsen, eller er det bare politiet, der er for langsom,” skriver Frank Aaen (EL) i et brev til de fem andre statsrevisorer.

Beslutningen møder opbakning hos andre statsrevisorer som Troels Lund Poulsen (V), Mette Abildgaard (K) og Klaus Frandsen (RV).

Siden 2019 har Landbrugsstyrelsen politianmeldt flere end 100 landmænd for mulig svindel med EU-støttemidler.

Landbrugsstyrelsen forsøgte at dække over ulovlige milliontilskud

Europæisk vagthund kalder på styrket tilsyn med landbrugsstøtte

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier