Ørsted har ikke hensat til milliardsøgsmål

En søgsmål, der kører videre på sekstende år, har ikke fået Ørsted til at hensætte penge til evt. tab. Professor mener, at Ørsted bør oplyse søgsmålets størrelse i regnskaber. 
Foto: Ørsted / Pr
Foto: Ørsted / Pr

I et retsmæssigt milliardslagsmål, der nu har kørt i mere end 15 år, har Ørsted ikke hensat så meget som en krone til et evt. nederlag i retten. Det på trods af, at det oprindelige krav på 4,4 mia. kr. med renter nu er løbet op til mere end 10 mia. kr. 

Det skriver Børsen. 

“Der er nogle meget klare indikationer fra juristerne og fra de sager, der allerede har været igennem, som er faldet ud til vores fordel, på, at vi har en meget stærk juridisk sag,” siger Ørsteds bestyrelsesformand Thomas Thune Andersen til Børsen. ´

Ifølge Frank Thinggaard, professor i eksternt regnskab ved Aarhus Universitet, er der ikke noget kuriøst i, at Ørsted ikke har hensat penge til erstatningssagen, når selskabet er overbevist om, at det ikke vil lide tab. Han kritiserer dog, at selskabet ikke oplyser investorerne tilstrækkeligt om, at kravet på nuværende tidspunkt er vokset til mere end det dobbelte.

Langvarig sag

Sagsanlægget mod Ørsted, dengang under navnet Elsam, har stået på siden 2007 med en del udfordringer undervejs. Den omhandler, at i alt godt 1000 virksomheder hævder, at de har betalt for meget. Det samlede krav er over fire milliarder kroner.

Sagen er anlagt mod Ørsted Bioenergy & Thermal Power af Energi Danmark. Den kunne have været afsluttet i 2020, hvor Ørsted blev frifundet af Sø- og Handelsretten. Begrundelsen var, at afgørelsen i en anden sag mellem Konkurrencerådet og Ørsted havde virkning for el-kundernes krav, priserne derfor havde været lovlige.

Men Energi Danmark valgte at anke til Vestre Landsret, som i september 2021 besluttede at ophæve handelsrettens frifindende dom.

Derfor skal Sø- og Handelsretten nu igen vurdere det store krav.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Parlamentet kan kun vedtage eller forkaste EU-Kommissionens delegerede retsakter, der definerer hvad grøn brint er. En gruppe parlamentarikere kræver nu en forkastelse af retsakterne. (Arkivfoto) | Foto: Frederick Florin/AFP/Ritzau Scanpix

Parlamentarikere stikker kæp i EU’s brintplaner

For abonnenter