Regeringen og L&F stiller sig på bagbenene over for naturlov fra EU

EU’s forslag til en naturlov vil øge biodiversiteten og give en dansk milliardgevinst, men regeringen arbejder imod, og Landbrug & Fødevarer kalder forordningen urealistisk.
Foto: Marcus Emil Christensen
Foto: Marcus Emil Christensen

Et forslag fra EU om en ny naturlov, der skal styrke biodiversiteten og ifølge regeringen kan give Danmark en gevinst på 23,6 mia. kr., møder modstand fra selvsamme regering og Landbrug & Fødevarer.

En sådan naturlov vil nemlig få ”betydelige” konsekvenser for flere sektorer i Danmark - herunder landbruget, fremgår det af et regeringsnotat. Det skriver Altinget.

I forslaget lægger EU op til, at der indføres nye mål og forpligtelser for EU-lande, og der skal samtidig udarbejdes konkrete naturgenopretningsplaner - det er tiltag, som Landbrug & Fødevarer betegner som ”dybt urealistisk”, og organisationen kræver en analyse af konsekvenserne.

”Vi er med på, at der er behov for en indsats for natur og biodiversitet, men der er tale om et meget vidtrækkende forslag, der vil blive lagt oveni i nogle forpligtelser – herunder EU’s habitatsdirektiv – som vi stadig mangler at komme i mål med i Danmark,” lyder det fra naturchef Karen Post Bache i et høringssvar.

Af EU’s forslag fremgår det blandt andet, at 175.000 hektar eksisterende naturarealer forbedres samt genetablering af 20.000 hektar nye naturarealer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også