PolicyWatch

Debat

Debat: Det skal være let at drive virksomhed

For de små og mellemstore virksomheder er byrdelettelser det vigtigste emne op til folketingsvalget, skriver Lars Magnus Christensen, cheføkonom i SMV Danmark, i dette debatindlæg.

Debat: Erhvervspolitik skal sikre Danmarks fremtid

En erhvervspolitisk satsning på Danmarks styrkepositioner – som samtidig er ansvarlig over for vores børn og børnebørn – vil give både mening, vækst og job. Det skriver Per Christensen, formand for 3F, i dette debatindlæg.

Debat: Vi er ikke helt i mål med byrderne

Dansk erhvervsliv er ved at drukne i regler. Det er særligt små og mellemstore virksomheder, der risikerer at knække nakken på bunker af bureaukratisk bøvl og administrative byrder. Det skriver Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, i dette debatindlæg.

Debat: Sæt mål for konkurrenceudsættelse

Måltal er vejen frem. For det går for langsomt med konkurrenceudsættelsen, og det kan måltal råde bod på. I det hele taget bør samarbejdet mellem det offentlige og det private øges, da alle vinder på det. Det skriver Morten Jung, markedschef i Dansk Erhverv, i dette debatindlæg.

Debat: EU-politikerne skal sikre den digitale vækst

Hvad er din digitale plan? Det bør være det første spørgsmål, som alle EU-politikere stilles op til det kommende Europa-Parlamentsvalg. Det skriver Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen, i dette debatindlæg.

Debat: Det grønne klimatog holder på perronen – EU skal med

Alle danske medlemmer af EU-parlamentet bør lægge maksimalt pres på kommissærerne, så vi kan få en fælles løsning i EU, der kan sikre en renere transportsektor. Det skriver Christian Thomassen, cand.scient.pol & politisk konsulent, i dette debatindlæg.

Debat: Derfor bør danske energikoncerner splittes op

Elforbrugerne har grund til bekymring, og den bliver kun større af, at elselskaberne voldsomt kæmper imod en adskillelse af deres monopoler og kommercielle forretninger. Det skriver Anders Plejdrup Houmøller fra de store energiforbrugere i FSE.

Debat: DA maler fanden på væggen om udenlandsk arbejdskraft

Hvis virksomhederne vil hente de højt kvalificerede medarbejdere, Erik E. Simonsen taler om, så kan de allerede gøre det i dag. Det skriver formanden for HK/Privat, Simon Tøgern, i et debatindlæg som svar på Dansk Arbejdsgiverforenings undren.

Debat: Hovedstadsudspil med store ringe i vandet

Hovedstaden er hele Danmarks vækstmotor. Derfor skal regeringens hovedstadsudspil gennemføres hurtigst muligt til gavn for vækst i hele landet. Det skriver Anders Johansson, erhvervsordfører for Det Konservative Folkeparti, og Jacob K. Clasen, direktør i Danske Rederier, i dette debatindlæg.

Debat: Ny EU-Kommission skal rette kikkerten mod de her tre ting

Når en ny EU-Kommission skal udpeges, bør den sætte fokus på at sikre et fornuftigt brexit, sætte tryk på frihandelsaftaler og sikre bedre lovgivning i EU til gavn for virksomhederne. Det skriver Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, i dette debatindlæg.

Debat: Politikerne overser effektivt og billigt klimaredskab

Klimagasserne fra den tunge transport kan reduceres markant uden meromkostninger for staten. Men biogas bliver overset af politikerne, fordi der er flere stemmer i el-biler, skriver Frank Rosager, direktør for Biogasbranchen, i dette debatindlæg.

Debat: Hvorfor skal vi opføre os ordentligt - også i den private sektor?

Dansk erhvervsliv skal være sig sit ansvar bevidst, hvis den danske samfundsmodel skal opretholdes. Det ansvar lever mange virksomheder op til, men der er "også dem, der har været alt for smarte, og som mangler et moralsk kompas. Jeg behøver ikke remse dem op. Listen er for lang," skriver Bertel Haarder (V) i dette debatindlæg.

Debat: Vi skal sikre den digitale frihandel

EU bør presse på for, at WTO får vedtaget klare og transparente spilleregler på globalt plan for e-handel, som også kan komme danske virksomheder til gode. Det skriver Malthe Munkøe, analysechef i Dansk Erhverv, og Michael Bremerskov Jensen, chefkonsulent i Dansk Erhverv for international handel, i dette debatindlæg.

Debat: Tre udfordringer EU skal have styr på

Tre udfordringer skal stå øverst på EU's dagsorden, når der skal lægges planer for de kommende fem år. Det skriver Pernille Weiss, spidskandidat for De Konservative ved EP-valget, og Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, i dette debatindlæg.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier