Klumme: Kaare Dybvad må op i gear for klimaets skyld
Det er for uambitiøst, at CO2-krav til nybyggeri først skal indføres i 2027. Der er brug for delmål undervejs, lyder det fra sociolog og rådgiver i denne klumme.
Det er for uambitiøst, at CO2-krav til nybyggeri først skal indføres i 2027. Der er brug for delmål undervejs, lyder det fra sociolog og rådgiver i denne klumme.
Skal vi kunne fortsætte udbygningen med vedvarende energi i Danmark er det afgørende, at der er hul igennem til elnettet i Tyskland, skriver Carsten Chachah, der er chefkonsulent i Dansk Energi.
En udvidet Boligjobordning en af de lavt hængende frugter og et indlysende eksempel på den type ”2. generations arbejdsudbudsreformer” med guleroden fremfor pisken, som regeringen efterlyser, skriver Bo Sandberg, der er skatteøkonom i DI, i dette debatindlæg.
Intentionen er god bag den nye Kommission for 2. generationsreformer, men det er langtfra nogen let opgave, som kommissionens medlemmer har fået. Derfor vil Lederne kraftigt advare mod, at de såkaldte 2. generationsreformer kan stå alene, skriver Niklas Praefke, cheføkonom i Ledernes Hovedorganisation, i dette debatindlæg
På trods af regeringens nye stimuli-pakke, er der stadig en lavt hængende frugt, som kan plukkes i forbindelse med en økonomisk genstart af dansk økonomi, skriver Morten Jung, markedschef i Dansk Erhverv i dette debatindlæg.
Kommissionens forslag om mindsteløn løser ingen problemer, skriver Bente Sorgenfrey, der er næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, i dette debatindlæg.
Især de mindre virksomheder har svært ved at integrere ny teknologi i produktionsapparatet. Det er en situation, som bør have stort fokus, ikke kun hos virksomhederne selv, men også hos politikerne, skriver Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen, IDA, i dette debatindlæg.
Mangeårig erhvervspolitisk direktør i Danske Revisorer skal arbejde med klima, solvens og skat som ny underdirektør i Forsikring og Pension.
Desværre sortnede det for øjnene hos et flertal i Europa-Parlamentet i sidste uge, som valgte at sænke de grønne ambitioner i InvestEU, der ellers blev aftalt under sidste mandatperiode, skriver Linea Søgaard-Lidell, medlem af Europa-Parlamentet for Vestres.
Dansk Metal håber, at Joe Biden vil blive et modstykke til Donald Trump, skriver Johan Moesgaard, EU-chef i Dansk Metak, og Henrik Aarestrup, erhvervspolitisk chef i Dansk Metal.
Ny EU-rapport viser, at danskerne trives godt på trods af coronakrisen. Faktisk er Danmark det land i EU, som har den højeste jobsikkerhed, den største tro på fremtiden og det bedste mentale helbred. Danskerne er desuden de mest optimistiske omkring deres egen økonomiske situation, skriver Christiane Miβlbeck-Winberg, europapolitisk chef i DA.
"En ambitiøs power-to-X-strategi kræver handling," mener Dansk Energis markedsdirektør, Kamilla Thingvad. Hun påpeger, at den kommende strategi på området både skal have fokus på lokal efterspørgsel, udvidelse mod EU, videreførelse af danske vindkompetencer og eksport af grønne brændstoffer.
En lovbestemt europæisk mindsteløn truer den danske model, skriver Johan Moesgaard, EU-chef i Dansk Metal, og Astrid Bisgaard, EU-konsulent i Dansk Metal.
Der er plads til langt flere end de tre friplejehjem, der findes i København i dag, siger byens beskæftigelses- og integrationsborgmester i denne klumme, der er en reaktion på artikelserien Ældreboom og Afkastjagt.
Den kommende finanslovsaftale bør skabe endnu bedre vilkår for Produktionsdanmark, så konkurrenceevnen styrkes, eksporten forøges, flere arbejdspladser skabes og dermed sikre flere penge i statskasse, skriver Thomas Søby & Henrik Aarestrup fra Dansk Metal.
Regeringen tager endnu et skridt mod en nationalisering af den private ejendomsret, lyder det fra Danske Udlejere i denne klumme. Anledning er, at ejendomsbranchen skal finansiere en tidligere pension til nedslidte ved at værdistigninger på fast ejendom beskattes.
Det netop nedsatte genstartsteam for life science bør kigge på, hvordan andre aspekter end kun indkøbspris kan spille ind, når regionerne indkøber medicoteknisk udstyr, skriver Brian Mikkelsen, adm. dir. Dansk Erhverv, og Mette-Marie Harild, vice president, Medtronic, i dette indlæg.
Det netop nedsatte genstartsteam for life science bør kigge på, hvordan andre aspekter end kun indkøbspris kan spille ind, når regionerne indkøber medicoteknisk udstyr, skriver Brian Mikkelsen, adm. dir. Dansk Erhverv, og Mette-Marie Harild, vice president, Medtronic, i dette indlæg.
"Ærgerligt at Troels Blicher Danielsen fra Tekniq træder på vindmøllerne," lyder det fra Kamilla Thingvad, Dansk Energi, i et debatindlæg.
Kina og USA og tager syvmileskridt på den teknologiske dagsorden. Hvis Europa venter for længe, så er det kinesiske lyntog kørt for længst og har transporteret fremtidens arbejdspladser mod øst, lyder det fra Johan Moesgaard, EU-chef i Dansk Metal.
Lad os nu slå det helt fast: Det er i dag muligt at lade ved alle ladestandere i det offentlige rum uanset operatør, ligesom vi kender det fra f.eks. mobiltelefoni, skriver Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance.
Hvis ikke vi nedbringer vores energiforbrug, risikerer vi at forbygge os i vindmøller og højspændingsmaster, skriver en række direktører i installationsbranchen i et fælles debatindlæg.
Den nye klimaaftale rummer gode tiltag i forhold til Power to-X, men der er brug for at satse på en række mindre pilotprojekter, som baner vejen for udvælgelse af de rigtige store projekter. Det skriver Mogens Skov, energidirektør i Rambøll, i et debatindlæg.
Det helt afgørende for genåbningen af samfundets økonomi er tillid, skriver Orla Hav, erhvervsordfører i Socialdemokratiet, i dette debatindlæg.
Det er svært at have praksisfaglig undervisning som fjernundervisning. Hvis ikke vi fastholder fokus på erhvervs- og efteruddannelserne i genåbningen af Danmark, risikerer vi at miste arbejdspladser og faglærte medarbejdere. Derfor bør erhvervsskoler og AMU-kurser få lov at åbne nu, skriver Jannik Bay, uddannelses- og integrationschef i Dansk Arbejdsgiverforening i dette debatindlæg.