PolicyWatch

Debat

Debat: Et partnerskab for hele energi- og forsyningssektoren

"Det er tydeligt, at Anders Houmøller optræder som planlagt mandagstræner – han har på forhånd besluttet, hvad han mener, og kommenterer uden tilsyneladende at læse hverken den ene eller anden rapport," skriver viceadm. direktør i Dansk Energi i dette svar til Anders Houmøller.

Debat: Karensperiode – columbusæg eller det modsatte?

Under de igangværende forhandlinger om at ændre boligreguleringsloven foreslår boligministeren en karensperiode på 7 eller 10 år, før de såkaldte 5-2-modernisering kan ske. Men er det et columbusæg – en simpel løsning på et kompliceret problem – eller det modsatte, spørger Peter Winther, adm. direktør i Colliers, i dette debatindlæg.

Debat: Uden udenlandsk arbejdskraft går dampen af væksten

Kritikere har anført, at metro-cityringen i København burde have været bygget med dansk arbejdskraft. Men uden de udenlandske arbejdere – mange med erfaring fra lignende projekter i nære og fjerne dele af verden – ville Cityringen ikke være åben for passagerer endnu, lyder det fra entreprenøren bag dette debatindlæg.

Debat: Lyt dog til eksperterne om boligreguleringsloven

Et forslag om 10 års karensperiode, før en køber af en ejendom kan renovere i henhold til boligreguleringsloven, er ren frihåndstegning fra boligministerens side, mener Colliers-topchef Peter Winther i denne klumme. Han anbefaler ministeren at lytte til de eksperter, hans eget ministerium har nedsat.

Debat: Håndværkerfradraget er for alle – også klimaet!

Modstandere af Boligjobordningen gentager igen og igen, at ordningen kun kommer de rige til gavn. Virkeligheden er, at den gør meget mere end det – og en hel del for klimaet, lyder det fra Lars Magnus Christensen, cheføkonom i SMVDanmark, i dette debatindlæg

DEBAT: Slip måletyranniet og bliv bæredygtig

Hvis man kun leder efter matematiske mål for, hvor bæredygtig man som virksomhed kan blive, risikerer man aldrig at komme i gang. Tit ligger løsningen lige for: Se på kundernes behov, skriver Jørgen Utzon, adm. direktør i Coor, medlem af DI's hovedbestyrelse og formand for Servicebranchens Arbejdsgiverforening.

Debat: Vi har brug for flere grønne patenter

Patenter på grønne idéer skaber et vigtigt incitament for virksomhederne til at investere i forskning og udvikling af nye bæredygtige løsninger, som gør en positiv forskel for den grønne omstilling, skriver Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri.

Debat: Erhvervslivet skal påtage sig et reelt samfundsansvar for den grønne omstilling

Hvis Danmark igen skal være foregangsland i den grønne omstilling, kræver det, at Christiansborg sætter ambitiøse mål og rammer for erhvervslivet. Samtidig skal virksomhederne påtage sig den samfundsmæssige opgave det er, at bringe den grønne omstilling i mål – først i Danmark og på sigt i verden, skriver politisk leder i Alternativet Uffe Elbæk.

Debat: Efterlysning: Politikere, der tør lave reformer

Erhvervslivet har akut mangel på arbejdskraft, og der mangler arbejds- og skattereformer. En dårlig nyhed kommer sjældent alene, og jeg beklager at måtte meddele, at reformvillige Christiansborg-politikere også må meldes udsolgt på hylderne. Det skriver Alex Vanopslagh, politisk leder i Liberal Alliance, i dette debatindlæg.

Debat: Det nye erhvervsfremmesystem fungerer

Det nye erhvervsfremmesystem betyder bedre kvalitet for virksomheder og mere erhvervsfremme for de offentlige penge. Derfor kan de undre, at selvsamme erhvervsfremmesystem allerede diskuteres af Folketingets partier igen, lyder det fra KL.

Debat: Finansloven skal øge danskernes velstand

Når folketingets partier indleder forhandlingerne om næste års finanslov, er det vigtigt, at der kommer større ambitioner på bordet. Finansloven skal øge danskernes velstand – ikke blot fordele den, lyder det fra Jacob Holbraad, adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening.

Debat: Tre sager kan hjælpe SMV'erne

Kortere betalingsfrister, bedre erhvervsuddannelser og bedre vilkår for selvstændige skal understøtte SMV’erne i deres dagligdag. SMVdanmark ser frem til en ny politisk sæson, skriver Lars Magnus Christensen, cheføkonom i SMVdanmark.

Debat: Den grønne fremtid er i høj grad blå

I denne uge satte Folketinget sejl og tog hul på en ny politisk sæson – en sæson, der især kommer til at stå i klimaets tegn. Man kan dog ikke tale om det grønne, uden også at tale om det blå. Søfarten er nemlig en af flere nøgler til at løse klimaudfordringen.

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier