PolicyWatch

Debat

DEBAT: Teknologiudviklingen udfordrer danske virksomheder

Især de mindre virksomheder har svært ved at integrere ny teknologi i produktionsapparatet. Det er en situation, som bør have stort fokus, ikke kun hos virksomhederne selv, men også hos politikerne, skriver Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen, IDA, i dette debatindlæg.

Debat: EU-finansiering burde gå til de grønne virksomheder 

Desværre sortnede det for øjnene hos et flertal i Europa-Parlamentet i sidste uge, som valgte at sænke de grønne ambitioner i InvestEU, der ellers blev aftalt under sidste mandatperiode, skriver Linea Søgaard-Lidell, medlem af Europa-Parlamentet for Vestres.

Debat: Den danske model vaccinerer danskerne mod corona-utryghed

Ny EU-rapport viser, at danskerne trives godt på trods af coronakrisen. Faktisk er Danmark det land i EU, som har den højeste jobsikkerhed, den største tro på fremtiden og det bedste mentale helbred. Danskerne er desuden de mest optimistiske omkring deres egen økonomiske situation, skriver Christiane Miβlbeck-Winberg, europapolitisk chef i DA.

Debat: Danmark skal samle alle aktører i en strategi for PtX

"En ambitiøs power-to-X-strategi kræver handling," mener Dansk Energis markedsdirektør, Kamilla Thingvad. Hun påpeger, at den kommende strategi på området både skal have fokus på lokal efterspørgsel, udvidelse mod EU, videreførelse af danske vindkompetencer og eksport af grønne brændstoffer.

Debat: København har brug for flere friplejehjem

Der er plads til langt flere end de tre friplejehjem, der findes i København i dag, siger byens beskæftigelses- og integrationsborgmester i denne klumme, der er en reaktion på artikelserien Ældreboom og Afkastjagt.

Debat: Danmarks konkurrenceevne bør stå øverst i ny finanslov

Den kommende finanslovsaftale bør skabe endnu bedre vilkår for Produktionsdanmark, så konkurrenceevnen styrkes, eksporten forøges, flere arbejdspladser skabes og dermed sikre flere penge i statskasse, skriver Thomas Søby & Henrik Aarestrup fra Dansk Metal.

Klumme: Ny lagerskat – det glade vanvid fortsætter

Regeringen tager endnu et skridt mod en nationalisering af den private ejendomsret, lyder det fra Danske Udlejere i denne klumme. Anledning er, at ejendomsbranchen skal finansiere en tidligere pension til nedslidte ved at værdistigninger på fast ejendom beskattes.

DEBAT: Europa skal rime på både industri og teknologi

Kina og USA og tager syvmileskridt på den teknologiske dagsorden. Hvis Europa venter for længe, så er det kinesiske lyntog kørt for længst og har transporteret fremtidens arbejdspladser mod øst, lyder det fra Johan Moesgaard, EU-chef i Dansk Metal.

Debat: Pilotprojekter bør være første skridt i Power-to-X

Den nye klimaaftale rummer gode tiltag i forhold til Power to-X, men der er brug for at satse på en række mindre pilotprojekter, som baner vejen for udvælgelse af de rigtige store projekter. Det skriver Mogens Skov, energidirektør i Rambøll, i et debatindlæg.

Debat: Erhvervsuddannelser og efteruddannelse skal stå først i genåbningen

Det er svært at have praksisfaglig undervisning som fjernundervisning. Hvis ikke vi fastholder fokus på erhvervs- og efteruddannelserne i genåbningen af Danmark, risikerer vi at miste arbejdspladser og faglærte medarbejdere. Derfor bør erhvervsskoler og AMU-kurser få lov at åbne nu, skriver Jannik Bay, uddannelses- og integrationschef i Dansk Arbejdsgiverforening i dette debatindlæg.

Debat: Brug for grøn nystart af Europa

Nu står EU overfor et definerende valg, skriver Anders Stouge, viceadm. direktør i Dansk Energi, i dette debatindlæg: Skal man koble genopretningen efter coronakrisen med et grønt element, eller skal man bare bruge penge på at understøtte dét, man havde i forvejen?

Debat: Et partnerskab for hele energi- og forsyningssektoren

"Det er tydeligt, at Anders Houmøller optræder som planlagt mandagstræner – han har på forhånd besluttet, hvad han mener, og kommenterer uden tilsyneladende at læse hverken den ene eller anden rapport," skriver viceadm. direktør i Dansk Energi i dette svar til Anders Houmøller.

Debat: Karensperiode – columbusæg eller det modsatte?

Under de igangværende forhandlinger om at ændre boligreguleringsloven foreslår boligministeren en karensperiode på 7 eller 10 år, før de såkaldte 5-2-modernisering kan ske. Men er det et columbusæg – en simpel løsning på et kompliceret problem – eller det modsatte, spørger Peter Winther, adm. direktør i Colliers, i dette debatindlæg.

Debat: Uden udenlandsk arbejdskraft går dampen af væksten

Kritikere har anført, at metro-cityringen i København burde have været bygget med dansk arbejdskraft. Men uden de udenlandske arbejdere – mange med erfaring fra lignende projekter i nære og fjerne dele af verden – ville Cityringen ikke være åben for passagerer endnu, lyder det fra entreprenøren bag dette debatindlæg.

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier