PolicyWatch

Debat

Debat: Ingen europæisk industri uden ny teknologi

Europa halter langt efter Kina, når det kommer til investering i robotter. Det kan blive dyrt på den lange bane. I Dansk Metal foreslår vi, at vi sætter en helt konkret målsætning om, at vi skal have lige så mange robotter i Europa som i henholdsvis Kina og USA.

Debat: Fortsat fintech-vækst kræver bedre adgang til talent

TALENTTØRKE I FINTECH: Det går godt for dansk fintech – faktisk så godt, at branchen er i akut mangel på flere medarbejdere med de rigtige kompetencer. En mangel, som truer den fortsatte vækst. Det kræver derfor fælles løsninger og politisk handling for at sikre forsat udvikling af fintech i Danmark, skriver Copenhagen Fintech Policy Forum i dette debatindlæg.

Debat: Kommunernes samarbejde med private halter – og det kræver politisk handling

Kommunernes nyligt offentliggjorte regnskabstal viser en nedgang på samarbejdet med private virksomheder på 0,2 procentpoint. Det synes måske ikke af meget, men det svarer til en opgavenedgang hos private virksomheder på 700 mio. kr. fra 2019 til 2020. Endnu mere bekymrende er det, at tallene for tredje år i træk viser en nedgang i samarbejdet. En sådan udvikling kræver politisk handling på såvel kommunalt som nationalt niveau.

Debat: Behov for lavere rentefradrag og enkel kapitalbeskatning

Det er ikke meningen, at rentefradraget skal give en skattegevinst ved at købe bolig eller aktier for lånte penge. DI støtter en reduktion af det høje rentefradrag til højst 27 pct., svarende til skatten på almindelig aktieindkomst. Det vil bane vejen for en simplificering af kapitalbeskatningen efter samme model som i de øvrige nordiske lande.

Debat: Vi er ikke som de andre, vi er noget for alle…

FREMTIDENS ATP: ATP har betydning for stort set alle danskere og gør en reel forskel for de mennesker hvor pensionsopsparingen ellers slipper op, skriver bestyrelsesformand for ATP og professor ved Aarhus Universitet Torben M. Andersen i dette debatindlæg om fremtiden for ATP.

DEBAT: Hjælpepakker rækker ikke til frokost

Der er stadigvæk huller i kompensationsordningerne, så nogle brancher har svært ved at blive berettiget til den kompensation, der skulle bære dem sikkert igennem corona-krisen, skriver Jakob Scharff, branchedirektør i DI Service, i dette debatindlæg.

Debat: Techgiganter skal bidrage og tage ansvar

"Det er på høje tid, at også techgiganterne skal leve op til krav om ansvar, og vi får skabt de rette vilkår," skriver topcheferne fra Egmont, DR, Berlingske Media, JP/Politikens Hus, Jysk Fynske Medier og TV 2 i fælles opråb til politikerne.

1 - 25 af 154

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier