PolicyWatch

Debat

Debat: Dialog om ny EU-lovgivning styrker dansk stemme i EU

Regeringen bør bygge videre på erfaringerne fra Implementeringsrådet, som Venstre-regeringen nedsatte for at sikre, at EU-regler ikke bliver overimplementeret i Danmark, skriver Dorte Gram Nybroe, chef for SMV & Iværksætteri i DI, i dette debatindlæg.

Debat: Lad nu systemet for erhvervsfremme være i fred

Det kan undre os i dansk erhvervsliv, at Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht, kalder erhvervsfremmesystemet for "nakkeskudt." Det skriver Torben Liborius, erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri, i dette debatindlæg.

Debat: En erhvervspolitik med fokus på de små

Langt de fleste danske virksomheder er mikrovirksomheder med mellem 1 og 10 ansatte. Men på Christiansborg er det de store virksomheder, der render med opmærksomheden. Det vil Enhedslisten lave om på. Det skriver Pelle Dragsted og Jakob Legarth Sandorff, heholdsvis erhvervsordfører og politisk rådgiver for Enhedslisten, i dette debatindlæg.

Debat: Grøn omstilling kræver veltjenende virksomheder

Der er vigtigt, at vi sikrer de bedste vilkår for virksomheder i Danmark. Kun hvis virksomheder tjener gode penge er der mulighed for investering i teknologisk udvikling og grøn omstilling. Det skriver May-Britt Kattrup, erhvervsordfører for Liberal Alliance, i dette debatindlæg.

Debat: Regeringen har haft ensidigt fokus på arbejdsudbudsreformer

Den borgerlige regerings løsning på erhvervslivets udfordringer har ensidigt bestået af arbejdsudbudsreformer, skriver Thomas Jensen, erhvervsordfører i Socialdemokratiet, i dette debatindlæg. Han vil i stedet opkvalificere danskerne og forbedre virksomhedernes rammevilkår gennem en række vækstinitiativer.

Debat: Gør grøn omstilling til fundamentet i erhvervspolitikken

Bæredygtighed bliver snart præmissen for god forretning. Derfor vil Alternativet fremtidssikre dansk erhvervsliv ved at gøre grøn omstilling til fundamentet i erhvervspolitikken. Det skriver Rasmus Nordqvist, erhvervsordfører for Alternativet, i dette debatindlæg.

Debat: Vi skal holde fokus på tre udfordringer for virksomhederne

Vi skal have fokus på de tre udfordringer, der står i vejen for dansk vækst og velfærd. Risikovillig kapital, arbejdskraft og teknologisk robusthed er nøgleordene for at nå målet i 2030. Det skriver Torsten Schack Pedersen, erhvervordfører i Venstre, i dette debatindlæg.

Debat: Hvorfor i alverden har vi en skat på succes i Danmark?

Det er forkert at beskatte folk hårdere, jo mere de er værd for deres arbejdsgiver.Topskatten gør vores land fattigere. Den reducerer arbejdsudbuddet og øger risikoen for hjerneflugt i virksomhederne. Det skriver Anders Johansson, erhvervsordfører for Det Konservative Folkeparti, i dette debatindlæg.

DEBAT: EU skal styrke det digitale forsvar

Vi skal ikke bygge digitale mure omkring Europa, men vi skal sikre os, at alle leverandører af infrastruktur lever op til høje standarder og sikkerhedskrav, før de får grønt lys til det lukrative EU-marked, skriver den konservative spidskandidat til EP-valget, Pernille Weiss, i dette debatindlæg.

Debat: Vi skal fejre EU og gøre det endnu bedre

Vores budskab på denne Europadag er, at EU’s udbudsdirektiv skal skærpes for at sikre fair konkurrence og understøtte politikker for blandt andet klima og innovation. Det skriver Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri, i dette debatindlæg.

Debat: Tid til fair lønkamp

Misforholdet mellem parterne på det offentlige arbejdsmarked skal bringes mere i ligevægt med en beslutning om at indefryse sparede lønmidler under en konflikt. Det skriver Vivi Nør Jacobsen, folketingskandidat for SF i dette debatindlæg.

Debat: Endnu en lappeløsning til erhvervsuddannelserne

Aftalen ”Fra folkeskole til faglært” indeholder mange gode detaljer, men vi mangler stadig et helhedsblik på erhvervs- og ungdomsuddannelserne, så vi kan få flere unge og unge voksne til at vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse. Det er det, de små og mellemstore virksomheder har brug for. Det skriver Heike Hoffmann, uddannelsespolitisk chefkonsulent hos SMVdanmark, i dette debatindlæg.

Debat: Kommunalt smuthul kan koste virksomhederne dyrt

Kommunerne forlænger ofte afklaringen for sygemeldte. Når det sker, udebliver beslutningen om, hvad der skal ske. Det har konsekvenser. Både for den sygemeldte, men også for den virksomhed, vedkommende arbejder på. Det skriver Maria Bille Høeg, chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening, i dette debatindlæg.

Debat: EU trænger til et ansigtsløft – 1000 færre regler en god begyndelse

De konservative i Europa-Parlamentet lover 1000 færre EU-regler, men forudsætningen for, at det kan realiseres, er, at de konservative får en øretæve så stor, at de må skippe deres formaliserede samarbejde med socialdemokraterne. Det skriver Venstre-kandidat til Europa-Parlamentet, Linea Søgaard Lidell i dette debatindlæg.

Debat: Har vi udsigt til en ny guldalder eller et spildt årti?

Den største trussel mod velstand og velfærd er den samme, som også kan ramme erhvervslivets muligheder – nemlig at væksten udebliver. Og netop her har politikerne en afgørende indflydelse. Det skriver Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri, i dette debatindlæg.

PolicyWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier