PolicyWatch

Debat

Debat: Vi er ikke som de andre, vi er noget for alle…

FREMTIDENS ATP: ATP har betydning for stort set alle danskere og gør en reel forskel for de mennesker hvor pensionsopsparingen ellers slipper op, skriver bestyrelsesformand for ATP og professor ved Aarhus Universitet Torben M. Andersen i dette debatindlæg om fremtiden for ATP.

DEBAT: Hjælpepakker rækker ikke til frokost

Der er stadigvæk huller i kompensationsordningerne, så nogle brancher har svært ved at blive berettiget til den kompensation, der skulle bære dem sikkert igennem corona-krisen, skriver Jakob Scharff, branchedirektør i DI Service, i dette debatindlæg.

Debat: Techgiganter skal bidrage og tage ansvar

"Det er på høje tid, at også techgiganterne skal leve op til krav om ansvar, og vi får skabt de rette vilkår," skriver topcheferne fra Egmont, DR, Berlingske Media, JP/Politikens Hus, Jysk Fynske Medier og TV 2 i fælles opråb til politikerne.

Debat: Boligjobordningen er en oplagt "2. generationsreform"

En udvidet Boligjobordning en af de lavt hængende frugter og et indlysende eksempel på den type ”2. generations arbejdsudbudsreformer” med guleroden fremfor pisken, som regeringen efterlyser, skriver Bo Sandberg, der er skatteøkonom i DI, i dette debatindlæg.

Debat: Vi skal have reformer i flere generationer

Intentionen er god bag den nye Kommission for 2. generationsreformer, men det er langtfra nogen let opgave, som kommissionens medlemmer har fået. Derfor vil Lederne kraftigt advare mod, at de såkaldte 2. generationsreformer kan stå alene, skriver Niklas Praefke, cheføkonom i Ledernes Hovedorganisation, i dette debatindlæg

DEBAT: Teknologiudviklingen udfordrer danske virksomheder

Især de mindre virksomheder har svært ved at integrere ny teknologi i produktionsapparatet. Det er en situation, som bør have stort fokus, ikke kun hos virksomhederne selv, men også hos politikerne, skriver Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen, IDA, i dette debatindlæg.

Debat: EU-finansiering burde gå til de grønne virksomheder 

Desværre sortnede det for øjnene hos et flertal i Europa-Parlamentet i sidste uge, som valgte at sænke de grønne ambitioner i InvestEU, der ellers blev aftalt under sidste mandatperiode, skriver Linea Søgaard-Lidell, medlem af Europa-Parlamentet for Vestres.

Debat: Den danske model vaccinerer danskerne mod corona-utryghed

Ny EU-rapport viser, at danskerne trives godt på trods af coronakrisen. Faktisk er Danmark det land i EU, som har den højeste jobsikkerhed, den største tro på fremtiden og det bedste mentale helbred. Danskerne er desuden de mest optimistiske omkring deres egen økonomiske situation, skriver Christiane Miβlbeck-Winberg, europapolitisk chef i DA.

Debat: Danmark skal samle alle aktører i en strategi for PtX

"En ambitiøs power-to-X-strategi kræver handling," mener Dansk Energis markedsdirektør, Kamilla Thingvad. Hun påpeger, at den kommende strategi på området både skal have fokus på lokal efterspørgsel, udvidelse mod EU, videreførelse af danske vindkompetencer og eksport af grønne brændstoffer.

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier