PolicyWatch

Debat

Debat: Vi har brug for flere grønne patenter

Patenter på grønne idéer skaber et vigtigt incitament for virksomhederne til at investere i forskning og udvikling af nye bæredygtige løsninger, som gør en positiv forskel for den grønne omstilling, skriver Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri.

Debat: Erhvervslivet skal påtage sig et reelt samfundsansvar for den grønne omstilling

Hvis Danmark igen skal være foregangsland i den grønne omstilling, kræver det, at Christiansborg sætter ambitiøse mål og rammer for erhvervslivet. Samtidig skal virksomhederne påtage sig den samfundsmæssige opgave det er, at bringe den grønne omstilling i mål – først i Danmark og på sigt i verden, skriver politisk leder i Alternativet Uffe Elbæk.

Debat: Efterlysning: Politikere, der tør lave reformer

Erhvervslivet har akut mangel på arbejdskraft, og der mangler arbejds- og skattereformer. En dårlig nyhed kommer sjældent alene, og jeg beklager at måtte meddele, at reformvillige Christiansborg-politikere også må meldes udsolgt på hylderne. Det skriver Alex Vanopslagh, politisk leder i Liberal Alliance, i dette debatindlæg.

Debat: Det nye erhvervsfremmesystem fungerer

Det nye erhvervsfremmesystem betyder bedre kvalitet for virksomheder og mere erhvervsfremme for de offentlige penge. Derfor kan de undre, at selvsamme erhvervsfremmesystem allerede diskuteres af Folketingets partier igen, lyder det fra KL.

Debat: Finansloven skal øge danskernes velstand

Når folketingets partier indleder forhandlingerne om næste års finanslov, er det vigtigt, at der kommer større ambitioner på bordet. Finansloven skal øge danskernes velstand – ikke blot fordele den, lyder det fra Jacob Holbraad, adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening.

Debat: Tre sager kan hjælpe SMV'erne

Kortere betalingsfrister, bedre erhvervsuddannelser og bedre vilkår for selvstændige skal understøtte SMV’erne i deres dagligdag. SMVdanmark ser frem til en ny politisk sæson, skriver Lars Magnus Christensen, cheføkonom i SMVdanmark.

Debat: Den grønne fremtid er i høj grad blå

I denne uge satte Folketinget sejl og tog hul på en ny politisk sæson – en sæson, der især kommer til at stå i klimaets tegn. Man kan dog ikke tale om det grønne, uden også at tale om det blå. Søfarten er nemlig en af flere nøgler til at løse klimaudfordringen.

Debat: Klimamål kan gøre Danmark til foregangsland

Det skal gøres langt mere attraktivt at investere i nye virksomheder, der arbejder for nye innovative løsninger, hvis Danmark skal nå målet om en reduktion af drivhusgasser på 70 pct. i 2030. Det skriver markedschef i Dansk Erhverv Louise Riisgaard.

Debat: Gode perspektiver for danske aftryk i EU

Danmark bokser over sin vægtklasse i EU, når det gælder dagsordener som miljø, industri, indre marked, beskæftigelse, klima og energi, skriver Johan Moesgaard, der er EU-chef i Dansk Metal, i dette debatindlæg.

Debat: Dialog om ny EU-lovgivning styrker dansk stemme i EU

Regeringen bør bygge videre på erfaringerne fra Implementeringsrådet, som Venstre-regeringen nedsatte for at sikre, at EU-regler ikke bliver overimplementeret i Danmark, skriver Dorte Gram Nybroe, chef for SMV & Iværksætteri i DI, i dette debatindlæg.

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier