PolicyWatch

Debat

Debat: Politikerne overser effektivt og billigt klimaredskab

Klimagasserne fra den tunge transport kan reduceres markant uden meromkostninger for staten. Men biogas bliver overset af politikerne, fordi der er flere stemmer i el-biler, skriver Frank Rosager, direktør for Biogasbranchen, i dette debatindlæg.

Debat: Hvorfor skal vi opføre os ordentligt - også i den private sektor?

Dansk erhvervsliv skal være sig sit ansvar bevidst, hvis den danske samfundsmodel skal opretholdes. Det ansvar lever mange virksomheder op til, men der er "også dem, der har været alt for smarte, og som mangler et moralsk kompas. Jeg behøver ikke remse dem op. Listen er for lang," skriver Bertel Haarder (V) i dette debatindlæg.

Debat: Vi skal sikre den digitale frihandel

EU bør presse på for, at WTO får vedtaget klare og transparente spilleregler på globalt plan for e-handel, som også kan komme danske virksomheder til gode. Det skriver Malthe Munkøe, analysechef i Dansk Erhverv, og Michael Bremerskov Jensen, chefkonsulent i Dansk Erhverv for international handel, i dette debatindlæg.

Debat: Tre udfordringer EU skal have styr på

Tre udfordringer skal stå øverst på EU's dagsorden, når der skal lægges planer for de kommende fem år. Det skriver Pernille Weiss, spidskandidat for De Konservative ved EP-valget, og Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, i dette debatindlæg.

Debat: Stort potentiale i ny struktur for erhvervsfremme

Når nytårsklokkerne ringer det nye år ind, træder den nye lov om erhvervs- og turismefremme i kraft. Loven skal strømline området og sikre, at både små og store virksomheder får den nødvendige støtte til at styrke deres vækst, skriver Tony Christrup, landsformand for Byggesocietetet, i dette debatindlæg.

Debat: Husk industrien i EU-strategien

De danske medlemmer af Europa-Parlamentet skal efter EP-valget opfordre Europa-Kommissionen til at fremlægge en ambitiøs EU-strategi for at fastholde produktionsarbejdspladser i Europa. Det skriver Dansk Metals EU-chef og EU-konsulent i dette debatindlæg.

Debat: Frihandel er vejen til tryghed, vækst og velfærd

Det er altafgørende for Venstre, at den kommende Kommission bakker op om initiativer, der kan sætte yderligere skub i de eksisterende frihandelsforhandlinger. Det skriver Morten Løkkegaard, medlem af EU-parlamentet, i dette debatindlæg.

Debat: Nulmoms på digitale medier er helt åben

Det er vanskeligt at se det geniale i planerne om at give mediestøtte via nulmoms, når side 9-pigen på eb.dk er momsfri, mens dybdegående politiske artikler på euroman.dk er momsbelagt, skriver Thomas Torp, adm. direktør i Grakom, i dette debatindlæg.

Debat: Ja tak til digital service i verdensklasse

Innovationsminister Sophie Løhde (V) er på rette vej, når hun med udspillet digital service i verdensklasse lægger op til at lave en digitaliseringspagt mellem staten, KL og Danske Regioner. Det skriver Betina Hagerup, direktør i KMD, i dette debatindlæg.

Debat: Gør det nemmere at byde på offentlige opgaver

Mange små og mellemstore virksomheder afgiver sjældent tilbud på offentlige udbud. Derfor bør kravene for at byde på en offentlig opgave sænkes. Det skriver Thomas Torp, adm. direktør i brancheorganisationen Grakom, der varetager interesser for grafisk kommunikation og medier, i dette debatindlæg.

Debat: Lyt til Valdemar Sejr, Sophie Løhde

Alle lovgivere bør lytte til Valdemar Sejr og skrive under på, at nye love er "passende og nyttig og tydelig, så at alle kan vide og forstå, hvad loven siger." Det skriver Betina Hagerup, direktør i KMD, i dette debatindlæg.

Debat: Vi skal stoppe spild af 32.000 ton kartoner

Politikerne skal få det gjort nemmere at genanvende affald. Det gemmer nemlig på et stort økonomisk potentiale for både kommuner og virksomheder. Det skriver Arlas landedirektør i Danmark, Jakob B. Knudsen, i dette debatindlæg.

Debat: Husk guldgruben af CO2-besparelser i bygninger

Vi har ikke råd til at lade bygningerne forblive i skyggen i en ny klimaaftale, hvis vi vil begrænse den globale opvarmning. Det skal være nemt at spare på energien og vi skal sætte mål ift. energieffektivisering, skriver Christian Niepoort, adm. direktør hos PKA's energifond, SustainSolutions, i dette debatindlæg.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier