PolicyWatch

Debat

Debat: Gør grøn omstilling til fundamentet i erhvervspolitikken

Bæredygtighed bliver snart præmissen for god forretning. Derfor vil Alternativet fremtidssikre dansk erhvervsliv ved at gøre grøn omstilling til fundamentet i erhvervspolitikken. Det skriver Rasmus Nordqvist, erhvervsordfører for Alternativet, i dette debatindlæg.

Debat: Vi skal holde fokus på tre udfordringer for virksomhederne

Vi skal have fokus på de tre udfordringer, der står i vejen for dansk vækst og velfærd. Risikovillig kapital, arbejdskraft og teknologisk robusthed er nøgleordene for at nå målet i 2030. Det skriver Torsten Schack Pedersen, erhvervordfører i Venstre, i dette debatindlæg.

Debat: Hvorfor i alverden har vi en skat på succes i Danmark?

Det er forkert at beskatte folk hårdere, jo mere de er værd for deres arbejdsgiver.Topskatten gør vores land fattigere. Den reducerer arbejdsudbuddet og øger risikoen for hjerneflugt i virksomhederne. Det skriver Anders Johansson, erhvervsordfører for Det Konservative Folkeparti, i dette debatindlæg.

DEBAT: EU skal styrke det digitale forsvar

Vi skal ikke bygge digitale mure omkring Europa, men vi skal sikre os, at alle leverandører af infrastruktur lever op til høje standarder og sikkerhedskrav, før de får grønt lys til det lukrative EU-marked, skriver den konservative spidskandidat til EP-valget, Pernille Weiss, i dette debatindlæg.

Debat: Vi skal fejre EU og gøre det endnu bedre

Vores budskab på denne Europadag er, at EU’s udbudsdirektiv skal skærpes for at sikre fair konkurrence og understøtte politikker for blandt andet klima og innovation. Det skriver Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri, i dette debatindlæg.

Debat: Tid til fair lønkamp

Misforholdet mellem parterne på det offentlige arbejdsmarked skal bringes mere i ligevægt med en beslutning om at indefryse sparede lønmidler under en konflikt. Det skriver Vivi Nør Jacobsen, folketingskandidat for SF i dette debatindlæg.

Debat: Endnu en lappeløsning til erhvervsuddannelserne

Aftalen ”Fra folkeskole til faglært” indeholder mange gode detaljer, men vi mangler stadig et helhedsblik på erhvervs- og ungdomsuddannelserne, så vi kan få flere unge og unge voksne til at vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse. Det er det, de små og mellemstore virksomheder har brug for. Det skriver Heike Hoffmann, uddannelsespolitisk chefkonsulent hos SMVdanmark, i dette debatindlæg.

Debat: Kommunalt smuthul kan koste virksomhederne dyrt

Kommunerne forlænger ofte afklaringen for sygemeldte. Når det sker, udebliver beslutningen om, hvad der skal ske. Det har konsekvenser. Både for den sygemeldte, men også for den virksomhed, vedkommende arbejder på. Det skriver Maria Bille Høeg, chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening, i dette debatindlæg.

Debat: EU trænger til et ansigtsløft – 1000 færre regler en god begyndelse

De konservative i Europa-Parlamentet lover 1000 færre EU-regler, men forudsætningen for, at det kan realiseres, er, at de konservative får en øretæve så stor, at de må skippe deres formaliserede samarbejde med socialdemokraterne. Det skriver Venstre-kandidat til Europa-Parlamentet, Linea Søgaard Lidell i dette debatindlæg.

Debat: Har vi udsigt til en ny guldalder eller et spildt årti?

Den største trussel mod velstand og velfærd er den samme, som også kan ramme erhvervslivets muligheder – nemlig at væksten udebliver. Og netop her har politikerne en afgørende indflydelse. Det skriver Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri, i dette debatindlæg.

Debat: Håndværkerfradrag giver et bedre marked

Når forhandlingerne om håndværkerfradraget genoptages efter påske, bør politikkerne se til Sverige for inspiration. Sådan lyder opfordringen fra Torben Liborius, erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri, i dette debatindlæg.

Debat: Danmark sakker bagud i det teknologiske kapløb

Danmark risikerer at tabe det højteknologiske kapløb, hvis landets små og mellemstore virksomheder ikke begynder at investere mere i forskning og ny teknologi, skriver Henrik Aarestrup, politisk rådgiver i Dansk Metal, i dette debatindlæg.

Debat: De gode erhvervsvilkår skal holde SMV'erne i førertrøjen

Øget digitalisering, adgang til finansiering og bedre understøttelse af eksporten blandt små og mellemstore virksomheder skal sikre, at Danmark også har iværksættere og selvstændige, når vi skriver år 2030. Det skriver Jakob Brandt, vicedirektør i SMV Danmark, i dette debatindlæg.

Debat: Erhvervspolitik bør stå øverst på EU-dagsordenen

Valget til Europa-Parlamentet bør handle om erhvervspolitik, et stærkere indre marked og miljø- og klimapolitik, men tusind andre ting kommer til at fylde debatten – nogle mere saglige end andre. Det skriver Brian Mikkelsen, adm. direktør hos Dansk Erhverv, i dette debatindlæg.

Debat: Der er brug for et samlet og stærkt EU

Et samlet og stærkt EU kan styrke mulighederne for ansvarlig og bæredygtig vækst og velstand i EU, hvis man vælger den rette vej, skriver Jens Valdemar Krenchel og Jacob K. Clasen, der er henholdsvis EU-chef og direktør i Danske Rederier, i dette debatindlæg.

Debat: Det skal være let at drive virksomhed

For de små og mellemstore virksomheder er byrdelettelser det vigtigste emne op til folketingsvalget, skriver Lars Magnus Christensen, cheføkonom i SMV Danmark, i dette debatindlæg.

Debat: Erhvervspolitik skal sikre Danmarks fremtid

En erhvervspolitisk satsning på Danmarks styrkepositioner – som samtidig er ansvarlig over for vores børn og børnebørn – vil give både mening, vækst og job. Det skriver Per Christensen, formand for 3F, i dette debatindlæg.

Debat: Vi er ikke helt i mål med byrderne

Dansk erhvervsliv er ved at drukne i regler. Det er særligt små og mellemstore virksomheder, der risikerer at knække nakken på bunker af bureaukratisk bøvl og administrative byrder. Det skriver Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, i dette debatindlæg.

Debat: Sæt mål for konkurrenceudsættelse

Måltal er vejen frem. For det går for langsomt med konkurrenceudsættelsen, og det kan måltal råde bod på. I det hele taget bør samarbejdet mellem det offentlige og det private øges, da alle vinder på det. Det skriver Morten Jung, markedschef i Dansk Erhverv, i dette debatindlæg.

Debat: EU-politikerne skal sikre den digitale vækst

Hvad er din digitale plan? Det bør være det første spørgsmål, som alle EU-politikere stilles op til det kommende Europa-Parlamentsvalg. Det skriver Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen, i dette debatindlæg.

Debat: Det grønne klimatog holder på perronen – EU skal med

Alle danske medlemmer af EU-parlamentet bør lægge maksimalt pres på kommissærerne, så vi kan få en fælles løsning i EU, der kan sikre en renere transportsektor. Det skriver Christian Thomassen, cand.scient.pol & politisk konsulent, i dette debatindlæg.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier