PolicyWatch

Debat

Klumme: Ny lagerskat – det glade vanvid fortsætter

Regeringen tager endnu et skridt mod en nationalisering af den private ejendomsret, lyder det fra Danske Udlejere i denne klumme. Anledning er, at ejendomsbranchen skal finansiere en tidligere pension til nedslidte ved at værdistigninger på fast ejendom beskattes.

DEBAT: Europa skal rime på både industri og teknologi

Kina og USA og tager syvmileskridt på den teknologiske dagsorden. Hvis Europa venter for længe, så er det kinesiske lyntog kørt for længst og har transporteret fremtidens arbejdspladser mod øst, lyder det fra Johan Moesgaard, EU-chef i Dansk Metal.

Debat: Pilotprojekter bør være første skridt i Power-to-X

Den nye klimaaftale rummer gode tiltag i forhold til Power to-X, men der er brug for at satse på en række mindre pilotprojekter, som baner vejen for udvælgelse af de rigtige store projekter. Det skriver Mogens Skov, energidirektør i Rambøll, i et debatindlæg.

Debat: Erhvervsuddannelser og efteruddannelse skal stå først i genåbningen

Det er svært at have praksisfaglig undervisning som fjernundervisning. Hvis ikke vi fastholder fokus på erhvervs- og efteruddannelserne i genåbningen af Danmark, risikerer vi at miste arbejdspladser og faglærte medarbejdere. Derfor bør erhvervsskoler og AMU-kurser få lov at åbne nu, skriver Jannik Bay, uddannelses- og integrationschef i Dansk Arbejdsgiverforening i dette debatindlæg.

Debat: Brug for grøn nystart af Europa

Nu står EU overfor et definerende valg, skriver Anders Stouge, viceadm. direktør i Dansk Energi, i dette debatindlæg: Skal man koble genopretningen efter coronakrisen med et grønt element, eller skal man bare bruge penge på at understøtte dét, man havde i forvejen?

Debat: Et partnerskab for hele energi- og forsyningssektoren

"Det er tydeligt, at Anders Houmøller optræder som planlagt mandagstræner – han har på forhånd besluttet, hvad han mener, og kommenterer uden tilsyneladende at læse hverken den ene eller anden rapport," skriver viceadm. direktør i Dansk Energi i dette svar til Anders Houmøller.

Debat: Karensperiode – columbusæg eller det modsatte?

Under de igangværende forhandlinger om at ændre boligreguleringsloven foreslår boligministeren en karensperiode på 7 eller 10 år, før de såkaldte 5-2-modernisering kan ske. Men er det et columbusæg – en simpel løsning på et kompliceret problem – eller det modsatte, spørger Peter Winther, adm. direktør i Colliers, i dette debatindlæg.

Debat: Uden udenlandsk arbejdskraft går dampen af væksten

Kritikere har anført, at metro-cityringen i København burde have været bygget med dansk arbejdskraft. Men uden de udenlandske arbejdere – mange med erfaring fra lignende projekter i nære og fjerne dele af verden – ville Cityringen ikke være åben for passagerer endnu, lyder det fra entreprenøren bag dette debatindlæg.

Debat: Lyt dog til eksperterne om boligreguleringsloven

Et forslag om 10 års karensperiode, før en køber af en ejendom kan renovere i henhold til boligreguleringsloven, er ren frihåndstegning fra boligministerens side, mener Colliers-topchef Peter Winther i denne klumme. Han anbefaler ministeren at lytte til de eksperter, hans eget ministerium har nedsat.

Debat: Håndværkerfradraget er for alle – også klimaet!

Modstandere af Boligjobordningen gentager igen og igen, at ordningen kun kommer de rige til gavn. Virkeligheden er, at den gør meget mere end det – og en hel del for klimaet, lyder det fra Lars Magnus Christensen, cheføkonom i SMVDanmark, i dette debatindlæg

DEBAT: Slip måletyranniet og bliv bæredygtig

Hvis man kun leder efter matematiske mål for, hvor bæredygtig man som virksomhed kan blive, risikerer man aldrig at komme i gang. Tit ligger løsningen lige for: Se på kundernes behov, skriver Jørgen Utzon, adm. direktør i Coor, medlem af DI's hovedbestyrelse og formand for Servicebranchens Arbejdsgiverforening.

Debat: Vi har brug for flere grønne patenter

Patenter på grønne idéer skaber et vigtigt incitament for virksomhederne til at investere i forskning og udvikling af nye bæredygtige løsninger, som gør en positiv forskel for den grønne omstilling, skriver Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri.

Debat: Erhvervslivet skal påtage sig et reelt samfundsansvar for den grønne omstilling

Hvis Danmark igen skal være foregangsland i den grønne omstilling, kræver det, at Christiansborg sætter ambitiøse mål og rammer for erhvervslivet. Samtidig skal virksomhederne påtage sig den samfundsmæssige opgave det er, at bringe den grønne omstilling i mål – først i Danmark og på sigt i verden, skriver politisk leder i Alternativet Uffe Elbæk.

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier