PolicyWatch

Debat: Frihandel er vejen til tryghed, vækst og velfærd

Det er altafgørende for Venstre, at den kommende Kommission bakker op om initiativer, der kan sætte yderligere skub i de eksisterende frihandelsforhandlinger. Det skriver Morten Løkkegaard, medlem af EU-parlamentet, i dette debatindlæg.

Morten Løkkegaard, medlem af EU-parlamentet for Venstre, hylder frihandelsaftalen mellem EU og Japan. | Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Man skal ikke se langt ud i verden for at fastslå, at protektionisme er en af verdens helt store udfordringer. Se bare, hvad der sker i USA, hvor langsigtede aftaler, der rimer på demokrati og vestlighed, erstattes af mere snævre aftaler, der udelukkende tænker amerikanske interesser først.

Og helt aktuelt i Storbritannien hvor protektionismen – paradoksalt nok under paroler om mere frihandel – lurer i kølvandet. ”Take back control”. Lyder det – og for enden af den retorik venter favorisering af britiske produkter, nye nationale regler og standarder og et nyt enormt bureaukrati til at administrere disse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier