PolicyWatch

Debat: Vi udsætter langt fra nok offentlige opgaver for konkurrence

Det er underordnet, om det er det offentlige eller en privat aktør, der løser opgaverne i vores velfærdssamfund. Det skriver Anders Johansson, gruppeformand for De Konservative, i dette debatindlæg.

Anders Johansson, gruppeformand for De Konservative, ønsker, at flere offentlige opgaver skal udsættes for konkurrence. | Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Lekfeldt

Når vi politikere deler penge ud til velfærd, skal vi gøre det med respekt og omtanke. For det er ikke vores egne penge – det er borgernes. I Danmark har vi et af verdens højeste skattetryk. Uanset om man synes det er en god idé eller ej, så kan vi alle være enige om, at pengene skal forvaltes forsvarligt.

Det betyder, at vi altid skal forsøge at få pengene til at række så langt som muligt i den offentlige sektor – uden at gå på kompromis med kvaliteten, selvfølgelig. En af historiens bedste måder at sikre bedre produkter til lavest mulige pris er den frie konkurrence. For når to parter konkurrerer om kundernes gunst, er de tvunget til hele tiden at forbedre deres produkt, uden at prisen løber løbsk. De skal konstant spørge sig selv ”hvordan kan vi gøre tingene smartere, hurtigere og billigere? ”.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier