PolicyWatch

Debat: Ny EU-Kommission skal rette kikkerten mod de her tre ting

Når en ny EU-Kommission skal udpeges, bør den sætte fokus på at sikre et fornuftigt brexit, sætte tryk på frihandelsaftaler og sikre bedre lovgivning i EU til gavn for virksomhederne. Det skriver Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, i dette debatindlæg.

Foto: Ritzau Scanpix/Stine Bidstrup

I maj i år skal der være valg til Europa-Parlamentet, og i den forbindelse skal den nuværende EU-Kommission også pensioneres, og en ny skal udpeges i 2019. Ud over selve valgresultatet i Europa-Parlamentet så vil der i de kommende måneder være et spil om, hvilke personer og lande der skal have hvilke poster i Kommissionen.

Det plejer at være et rivegilde – det vil jeg ikke blande mig i – men jeg vil til gengæld gerne blande mig i, hvad den nye kommission, Europa-Parlamentet og Rådet skal lave. For der er en lang række områder, hvor EU’s arbejde har stor betydning for dansk erhvervsliv.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier