PolicyWatch

Debat: Regeringen har haft ensidigt fokus på arbejdsudbudsreformer

Den borgerlige regerings løsning på erhvervslivets udfordringer har ensidigt bestået af arbejdsudbudsreformer, skriver Thomas Jensen, erhvervsordfører i Socialdemokratiet, i dette debatindlæg. Han vil i stedet opkvalificere danskerne og forbedre virksomhedernes rammevilkår gennem en række vækstinitiativer.

Thomas Jensen, erhvervsordfører for Socialdemokratiet

I Danmark har vi fat i noget helt unikt. Vi er et af de bedste lande at drive virksomhed i. Samtidig er vi et af de mest lige og trygge samfund i verden. I Socialdemokratiet mener vi, at fundamentet for vores succesmodel, er at vi forstår, at en effektiv markedsøkonomi er afhængig af velfærd og lønmodtagertryghed. Og omvendt. Uden et succesfuldt og veldrevet erhvervsliv – intet velfærdssamfund. Den model vil vi understøtte. Derfor vil vi styrke danske virksomheders rammevilkår. Fordi det er central at dansk erhvervsliv fortsat kan bevare deres styrkepositioner, skabe arbejdspladser, udvikling i hele landet og øge deres muligheder for at eksportere varer til hele verden.

Dansk økonomi har det godt. Danske virksomheder klarer sig godt globalt. Men selvom det går godt, eksisterer der reelle økonomiske udfordringer, som vi fra politisk hold skal håndtere klogt. Vi står over for en lav produktivitetsvækst, mangel på arbejdskraft med efterspurgte kompetencer, og globaliseringen presser virksomhedernes konkurrencevilkår.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier