PolicyWatch

Antallet af ledige falder for niende måned på stribe

Antallet af arbejdsløse er det laveste siden februar 2009 - lige inden krisen for alvor satte ind.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Det danske arbejdsmarked fortsætter fremgangen, hvilket får flere i job rundt i landet.

I december faldt ledigheden med 700 personer til 104.400, og det var niende måned i træk med fald. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Set over hele året er der 8300 færre ledige, og ledigheden er dermed på 3,8 procent, hvilket er uændret i forhold til november. 

Hos Arbejdernes Landsbank fremhæver cheføkonom Signe Roed-Frederiksen, at det er positivt, at ledigheden kun falder beskedent, selv om der bliver skabt mange nye job.

"Det vidner nemlig om, at der kommer flere ind i arbejdsstyrken. Meget taler dog for, at beskæftigelsen vil tabe lidt fart i løbet af året." 

"En kombination af svagere økonomisk vækst og færre ledige hænder lægger naturligt en dæmper på jobvæksten," skriver hun i en kommentar.

200.000 flere i job på fem år

I løbet af de sidste lidt over fem år, er der kommet flere end 200.000 i job, mens ledigheden er faldet med omkring 50.000.

Det dækker over, at der samtidig er kommet flere ind i arbejdsstyrken. 

Hos Dansk Industri påpeger underdirektør Steen Nielsen, at virksomhederne rundt i Danmark melder om udfordringer med at finde medarbejdere. 

"I gode tider som nu har mange virksomheder svært ved at finde de medarbejdere, de har brug for." 

"Der er brug for flere medarbejdere til virksomhederne, og hvis vi ignorerer den udfordring, risikerer vi en brat opbremsning," siger han i en kommentar. 

Arbejdsløsheden har ikke været lavere siden februar 2009, hvilket var tiden op til at finanskrisen for alvor brød ud. 

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier