PolicyWatch

Familieejede virksomheder overdrages i høj grad til næste generation

I år har der været markant flere generationsskifter i familieejede virksomheder, skriver Finans. Afgiften stiger næste år fra 6 til 15 pct.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Antallet af generationsskifter i familieejede virksomheder har været markant større i 2019 end de to foregående år, viser tal fra Finansministeriet.

Det skriver Finans.

I 2017 og 2018 var der omkring 700-800 generationsskifter om året, mens der per 1. september i år allerede var overdraget 1.049 familieejede virksomheder.

Ifølge Jacob Bræstrup, skattepolitisk chef i Dansk Industri, er der ingen tvivl om, at stigningen skyldes den forhøjede generationsskifteafgift, som Socialdemokratiet talte for i valgkampen, og som nu er en del af aftalen om næste års finanslov. Aftalen betyder, at afgiften stiger fra 6 til 15 pct.

Hos rådgiverbranchen har man mærket, at flere virksomheder har ønsket at lave et generationsskifte.

"Vi har oplevet en meget stor interesse for gennemførelse af generationsskifte under de nugældende regler gennem noget tid, da det allerede forud for valget blev meldt ud, at Socialdemokratiet ønskede at tilbagerulle de nuværende regler," siger Karina Hejlesen Jensen, partner i rådgiverkoncernen PWC, til Finans.

Hun tilføjer dog, at hun ikke oplever en stemning af "panik før lukketid."

Venstre om S-finanslov: "En kold dukkert til dansk erhvervsliv"

Omdiskuteret boafgift sendes til ekspertgruppe 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier