PolicyWatch

Coronavirus fører til ændringer i alle rejsevejledninger

Samtlige rejsevejledninger på Udenrigsministeriets hjemmeside er blevet ændret efter spredning af coronavirus.De sidste 11 afsnit er tilføjet med flere citater fra Udenrigsministeriet.

Foto: Vincent Bordignon/Belgian Defenc//

Udenrigsministeriet har foretaget ændringer i alle omkring 75 rejsevejledninger på ministeriets hjemmeside.

Det oplyser ministeriet fredag.

Ændringerne sker på grund af det frygtede og potentielt dødelige coronavirus, som har ophav i Kina. Virusset har den seneste tid fået flere lande til at indføre rejserestriktioner for alle, der rejser til eller fra Kina.

Og derfor vil ministeriet gerne hjælpe borgerne med at orientere sig om virusset i de enkelte lande, inden de rejser på vinterferie til udlandet.

Det siger direktør i Udenrigsministeriets Borgerservice Erik Brøgger Rasmussen.

"Vinterferien og udviklingen i verdensbilledet i lyset af coronavirus, der ændrer sig dagligt, skaber utryghed og uklarhed."

"Vi vil gerne være med til at skabe mest mulig tryghed, når danskerne tager på ferie," siger han.

Coronavirusset har de seneste uger bredt sig til over 20 lande. Første tilfælde af virusset i Europa blev konstateret i Finland, og siden er der set tilfælde i blandt andre Sverige og Tyskland.

Herhjemme er der indtil videre ikke set coronasmittede. Myndighederne har i øjeblikket flere personer i hjemmekarantæne.

Ifølge Erik Brøgger Rasmussen er der ikke nogen lande i verden, hvor ændringerne har betydet, at ministeriet decideret fraråder rejser på grund af coronavirus.

I stedet handler det om, at borgerne skal være opmærksomme på, om de ved rejse til et land – eller i transit – risikerer at komme i karantæne eller få målt sin temperatur.

"Der er altid noget, man skal være opmærksom på i et land, når man rejser. Nu er der bare en ekstra dimension, idet coronavirus betyder rigtig meget nogle steder," siger han.

Om alle fortsat kan rejse trygt på vinterferie, svarer Erik Brøgger Rasmusen:

"Det skal man jo mærke efter i sin egen mave, om man synes, at man trygt kan tage afsted."

"Det, vi vil bidrage med, er, at man er så informeret, som man nu kan være, om det land, man tager til, inden man træffer beslutningen."

"Men i sidste ende er det en personlig beslutning, om man vil tage afsted," siger han.

Han tilføjer, at alle kan orientere sig og få løbende opdateringer på appen "Rejseklar" eller på ministeriets hjemmeside.

Desuden anbefaler Udenrigsministeriet, at man registrerer sig på den såkaldte "danskerliste" hos ministeriet, når man er på rejse.

ECB-chef: Virus kaster skygge af tvivl over stabil økonomi

Den nye corona-virus kan ramme Danmark hårdere end SARS

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier