PolicyWatch

Kinas centralbank sænker renten for at imødegå viruseffekter

Kinas centralbank sænkede mandag den vigtige rente på etårs-lån for at støtte landets kommercielle banker yderligere, mens udbruddet af coronavirus sætter en bremse på landets økonomi.

Foto: JASON LEE/REUTERS / X01757

Kinas centralbank sænkede mandag den vigtige rente på etårs-lån for at støtte landets kommercielle banker yderligere, mens virusudbruddet i Hubei-provinsen sætter en bremse på landets økonomi.

People's Bank of China (PBoC) tilbød mandag etårs-lån for 200 mia. yuan, eller 29 mia. dollar, til en rente, der var sat ned med 10 basispoint til 3,15 pct. Det er det laveste niveau på den rente siden 2017, skriver Bloomberg News.

Banken stillede også 100 mia. yuan til rådighed i via syv-dages repoaftaler, hvilket dog var ensbetydende med, PBoC netto trak 700 mia. yuan ud af markedet, da repo-aftaler for reserver på omkring 1 billion yuan udløb mandag. Det lavere niveau illustrerer, at behovet for kortsigtet likviditet er mindre lige efter det kinesiske nytår.

Mandagens rentesænkning ventes at være en forløber for en tilsvarende sænkning på primo-renten, der gælder for erhvervslivet og for husholdningerne.

Centralbankens melding var årsag til en positiv stemning i de finansielle markeder mandag, hvor de kinesiske aktier steg sammen med de europæiske, ligesom de amerikanske futures ligger mellem 0,2 og 0,4 pct. oppe mandag aften, hvor markederne i USA er lukkede på grund af President's Day.

"Handlerne er opmærksomme på det faktum, at de kinesiske myndigheder intervenerede i de finansielle markeder i begyndelsen af måneden, da det hjemlige aktiemarked genåbnede efter det kinesiske nytår," siger David Madden, analytiker hos CMC Markets, til Reuters.

"Nogle handlere er af den holdning, at Beijing vil intervenere igen i markederne, hvis situationen bliver meget værre, hvilket kan forklare modstandskraften i aktiemarkederne."

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier