PolicyWatch

Erhvervslivet savner økonomisk hjælp til at dække coronatab

Aflyste arrangementer koster virksomheder dyrt, og derfor efterlyser de nu penge til at dække hullerne.

Foto: Jonas Olufson

Erhvervslivet savner økonomisk hjælp til at dække coronatabAflyste arrangementer koster virksomheder dyrt, og derfor efterlyser de nu penge til at dække hullerne.

De nederste fire afsnit samt afsnit 4-8 er nye. Lyd tilføjet med Kent Damsgaard.

Det kan blive dyrt for virksomheder, når koncerter og sportsbegivenheder bliver aflyst som følge af myndighedernes nye anbefalinger mod coronavirus.

Derfor beder flere af erhvervslivets organisationer nu om en økonomisk håndsrækning fra politikerne. Det skriver Jyllands-Posten.

Erhvervsorganisationen Dansk Industri (DI) efterlyser en politisk plan for at "imødegå de økonomiske følger".

"Dag for dag kan vi se, at konsekvenserne af de forholdsregler, vi tager som samfund, vokser. Vi skal inddæmme smitten, men det har store økonomiske konsekvenser, som falder i to grupper."

"Virksomheder indenfor turisme, oplevelser og transport rammes meget hårdt. Og så rammer det virksomheder generelt, fordi medarbejdere ikke kan være på arbejde, og varer og services der ikke når frem," siger Kent Damsgaard, som er direktør i DI, til Ritzau.

Særligt den første gruppe har nået et smertepunkt, lyder det.

Kent Damsgaard siger, at man er i dialog med regeringen om, hvad der kan gøres for at hjælpe virksomhederne.

Han foreslår kautioner via Vækstfonden og via bankerne. En mulighed er også at forlænge fristen for indbetaling af moms og a-skat for virksomhederne, foreslår han.

Til Jyllands-Posten skriver Dansk Erhvervs administrerende direktør, Brian Mikkelsen, i en kommentar, at nogle arrangører risikerer "betydelige tab".

Virksomheder kan ifølge epidemiloven søge om erstatning for dokumenterede tab ved tvangsforanstaltninger fra myndighedernes side, skriver Jyllands-Posten.

Myndighederne har dog ikke forbudt store arrangementer, men blot opfordret kraftigt til at aflyse.

Det gjorde de fredag formiddag, da statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde opfordrede til, at alle arrangementer med over 1000 mennesker bliver aflyst foreløbigt frem til slutningen af marts.

"Der vil være omkostninger forbundet med dette her for almindelige mennesker, familier, virksomheder og arrangører." 

"Jeg håber, at alle vil hæve sig op og se på det fra samfundets perspektiv. Jeg appellerer til sammenhold og tålmodighed," lød det fra statsministeren.

Jyllands-Posten har talt med juraprofessor ved Københavns Universitet Kristian Cedervall Lauta, som beskæftiger sig med katastroferet.

Ifølge ham er der ikke noget at komme efter, når der ikke er et påbud efter epidemiloven.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier