PolicyWatch

PFA parat til at fremrykke byggeopgaver til gavn for beskæftigelsen

Pensionsselskabet overvejer at igangsætte planlagte opgaver allerede nu, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn.

Vi er parate til at skabe aktivitet i en svær tid, siger ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn. Foto: Stine Bidstrup

Pensionsselskabet PFA vil undersøge, om en del af selskabets planlagte renoverings- og vedligeholdelsesopgaver kan fremrykkes og dermed hjælpe bygge- og anlægsbranchen, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Dermed træder selskabet i fodsporene på bl.a. kommuner og den almene boligsektor, der også har meldt tilsvarende tiltag ud som følge af coronakrisen.

”Viser det sig, at der opstår en alvorlig situation med kraftige fald i antallet af opgaver hos landets bygge- og håndværksvirksomheder, har vi mulighed for at kigge nærmere på vores renoverings- og vedligeholdelsesopgaver, der ellers er planlagt til senere på året. Så vil vi undersøge, om vi kan fremrykke dem. På den måde kan PFA være med til at skabe noget aktivitet i en svær tid og holde hånden under danske arbejdspladser,” siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, i meddelelsen.

PFA har på nuværende tidspunkt opgjort de planlagte renoverings- og vedligeholdelsesopgaver for resten af 2020 til at udgøre op mod 100 mio. kr.

De planlagte opgaver indebærer hovedsageligt større eller mindre håndværksopgaver og er fordelt på i alt 135 af PFA’s eksisterende ejendomme. Heraf 60 boligejendomme og 75 erhvervsejendomme, som ligger rundt i store dele af Danmark og udgør et samlet areal på over 1 mio. kvm.

Michael Bruhn understreger samtidig, at PFA fortsætter uforandret med sine allerede igangsatte byggeaktiviteter:

"Som en af Danmarks største ejendomsinvestorer har vi gang i en række store og spændende byggeprojekter rundt om i landet, og dem fortsætter vi ufortrødent med. Det gælder både de projekter, som allerede er i gang med at blive opført, og dem, som vi har planlagt og forventer at entrere i den nærmeste fremtid. På den måde kan PFA også bidrage til, at der fortsat er større opgaver, som skal udføres, i den danske byggebranche,” siger Michael Bruhn.

Byggeaktiviteterne omhandler i alt 19 projekter med henholdsvis bolig- og erhvervsejendomme, der for PFA har en samlet investeringssum på 7,8 mia. kr.

Nyt byggepanel skal holde byggeriet i gang under coronakrisen

Almene boligselskaber vil hjælpe byggebranchen gennem coronakrisen

"Der er en masse man kan sætte i gang for at hjælpe håndværkervirksomhederne"

Flere almene boligselskaber følger trop og fremrykker betaling af håndværkere

Store ejendomsselskaber klar med hånd til trængte lejere

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier