PolicyWatch

Europa fremrykker mulig godkendelse af ny coronavaccine

Modernas coronavaccine kan nu få grønt lys fra Det Europæiske Lægemiddelagentur 6. januar.

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) fremrykker mulig godkendelse af Modernas coronavaccine. Godkendelsen kan nu komme allerede 6. januar i stedet for 12. januar, som var den oprindelige dato for en mulig godkendelse.

Det oplyser EMA i en pressemeddelelse.

"Vi har været i stand til at fremrykke tidsplanen for evalueringen af covid-19-vaccinen på grund af den utrolige indsats fra alle involverede i disse vurderinger," siger EMA's direktør Emer Cooke.

Torsdag aften ventes Moderna-vaccinen at få en såkaldt nødgodkendelse i USA af landets lægemiddelstyrelse, FDA.

Det kom frem tirsdag, hvor dokumenter om vaccinen blev offentliggjort. Moderna-vaccinen har ifølge dokumenterne en effektivitet på 94,1 procent.

Godkendes vaccinen af EMA vil det formentlig blive den anden coronavaccine, som EU-borgere vil kunne få. Vaccinen, der er lavet af Pfizer og Biontech, forventes at blive den første til at få grønt lys i EU.

EMA tager stilling til vaccinen mandag den 21. december og vaccinen forventes godkendt få dage efter

Sker det vil alle EU-lande kunne begynde at vaccine borgere mod corona den 27. december. Det bekræftede EU's kommissionsformand, Ursula von der Leyen, tidligere torsdag.

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier