PolicyWatch

Danmark overvejede juridiske tiltag mod Astrazeneca

Svigtende leverancer er coronavaccine har tidligere fået de danske myndigheder til at undersøge, om det var muligt at stille Astrazeneca til ansvar for de manglende vacciner.

Foto: Alain Jocard/AFP / AFP

De danske myndigheder har "søgt juridisk rådgivning" for at afklare, hvorvidt det var muligt at gøre et juridisk ansvar gældende over for Astrazeneca, da det stod klart, at selskabet ikke kunne levere de aftale coronavacciner.

Det siger Henrik Ullum, adm. direktør for Statens Serum Institut, til Berlingske.

En dansk enegang i en sag mod Astrazeneca fik dog ikke opbakning hos juristerne, der ifølge avisen mente, at det er svært for Danmark at rejse en sag, som i stedet bør indledes i regi af EU.

Vaccinen fra Astrazeneca er en af foreløbig tre godkendte vacciner mod coronavirus. Før godkendelsen havde selskabet indgået aftale med EU om levering af at trecifret millionantal af deres vaccine, men siden har det ikke været muligt at levere det forventede antal vacciner.

Mere fra PolicyWatch

Fødevareminister vil fra det nye år afskaffe elitesmileyen

Smileyordningen skal til afstemning i Folketinget i håb om at gøre den mere tilgængelig for forbrugeren, hvilket betyder et fokus på takeaway-markedet og et farvel til flere smileyer. Forliget, der ligger bag lovforslaget, møder dog kritik fra flere fronter.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier