PolicyWatch

Danmarks dyreste forbrændingsanlæg står "et svært sted" i liberaliseringsmodel: "I worst case scenario går vi konkurs"

En tårnhøj gæld stiller ARC's forbrændingsanlæg skidt i en konkurrencesituation – og uden nye afgiftsrammer kan øget affaldsimport og færre grønne investeringer stik mod klimaaftalens intention blive eneste alternativ til at dreje nøglen om, vurderer topchef.

Foto: ARC // PR

Det milliarddyre affaldsanlæg Amager Bakke er ikke bare Danmarks nyeste, dyreste og mest moderne af slagsen. Det er også et af de anlæg, som risikerer at få det allersværest i en situation med fri konkurrence om affaldet, vurderer selskabets topchef.

"Dybest set står vi et svært sted," siger ARC's adm. direktør, Jacob H. Simonsen, til CleantechWatch i forlængelse af den omkalfaltring af affaldsselsektoren, som Energistyrelsen meldte ud sent fredag eftermiddag med sin definitive afvisning af KL's bud på de anlæg, der skal lukke for at sikre klimaaftalens mål om at reducere forbrændingskapaciteten.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier