PolicyWatch

Institutioner på landet får dyrere realkreditlån

Er man placeret på landet, er det dyrere og sværere for institutioner som efterskoler, bosteder og uddannelsesinstitutioner. Chef for realkreditinstitut anerkender problemet.

Det er svært for institutioner at få realkreditlån på landet. | Foto: Finn Frandsen

Landligt placerede bosteder, efterskoler, højskoler og uddannelsesinstitutioner har odds imod sig, når de ønsker at optage et realkreditlån. Det skriver Jyllands-Posten, som har talt med bostedet Tornsbjerggård, der har oplevet store problemer med at skaffe realkreditlån pga. sin placering på landet uden for Odder.

Formand for Tornsbjerggård, Boris Jakobsen, fortæller til avisen, at da man stod og skulle bygge otte nye lejligheder og et fælleshus, oplevede, at selv om bygningerne kostede 11 mio. kr. at opføre, blev de kun vurderet til 6 mio. kr. Og de kunne kun belånes 60 pct. frem for 80 pct. Det skyldes, at handelsværdien ved salg er lavere på landet.

Adm. direktør i DLR Kredit, Jens Kr. A. Møller, der endte med at yde Tornsbjerggård et lån, er enig i problemstillingen.

”Derfor er det vanskeligt at yde en tilfredsstillende realkreditbelån til uddannelsesinstitutioner, højskoler, efterskoler og bosteder ude på landet. Hvis de lå i en by, ville de kunne anvendes til noget andet og dermed opretholde deres handelsværdi. Ude på landet er der ofte ikke andre anvendelseformål. Det giver en lavere vurdering og dermed en lavere belåning, siger Jens Kr. A. Møller til Jyllands Posten, og mener, at politikerne bør komme på banen.

Realkreditdirektør går i rette med ministers statsgaranti-model 

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier