PolicyWatch

De Radikale ser varmepakke som varm luft og valgflæsk

Det er plat og valgflæsk, når regeringen lancerer en varmepakke til blandt andre ældre dagen før kommunalvalg.

Rasmus Helveg (R) mener, at regeringens udspil om varmehjælp er varm luft og valgflæsk. | Foto: Jens Dresling

De Radikale har ikke meget til overs for regeringens varmepakke til borgere, hvis elregning står til at stige til vinter på grund af stærkt stigende energipriser, der blev præsenteret mandag.

Det siger partiets energiordfører, Rasmus Helveg Petersen, mandag eftermiddag.

"Der er to kæmpestore problemer med dette her. Det ene er, at puljen allerede findes i forvejen. Der er allerede sat 100 mio. kr. af til hjælp til varmeregningen, og det er noget, alle partier står bag, siger han og fortsætter:

"Det andet er, at udspillet kommer dagen før kommunalvalget, uden at de har snakket med deres støttepartier. Det er valgflæsk. Uden kalorier vel at mærke, for pengene er allerede afsat. Det er plat."

Regeringens varmepakke består af tre ting. En informationskampagne om, hvordan man sparer på energien, en mulighed for at strække elregningen over længere tid samt altså en pulje på 100 mio. kr. til kommunerne, så de kan dække ansøgninger om hjælp til varmeregningen.

Men for sidstnævnte er der altså ikke tale om nye penge. Pengene skal nemlig komme fra en allerede afsat reserve, og borgere har allerede ret til at søge varmehjælp hos kommunerne.

Det gør for Rasmus Helveg Petersen, at udmeldingen så kort før valget er en kende for grov.

"Det er så åbenlyst, at man gør dette her alene for at sige noget, og pengene er allerede sat af.Det er med til at nedbryde tilliden til politikerne. For hvorfor tage folk alvorligt, der dagen før et valg lover at indføre noget, der allerede er indført," siger ordføreren.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, siger, at han også anser udspillet for at være valgkampstaktik fra Socialdemokratiet.

"Det, Socialdemokratiet har præsteret her, minder allermest om symbolpolitik og noget, der har til formål at hjælpe den socialdemokratiske valgkamp," siger han.

Trods opfordring fra partifæller: De Radikale på Christiansborg afviser at sætte Lynetteholmen på pause 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier