PolicyWatch

Ellemann: Tillid til Mette F. har lidt et knæk og skal opbygges

Tillid skal opbygges, bibeholdes og skabes, siger Venstre-formand om sit forhold til Mette Frederiksen.

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen på talerstolen til Venstres landsmøde i Herning. Foto: Ernst van Norde/Ritzau/Scanpix

Jakob Ellemann-Jensen afviser ikke længere, at Venstre kan gå i en regering med Socialdemokratiet.

Men han har uld i mund, når han skal svare på, hvorvidt han har tillid til Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, som også er fungerende statsminister og kongelig undersøger.

”Tillid er ikke noget man bare sådan får. Tillid er noget, der skal opbygges, bibeholdes og skabes. Men valgets tale er jo, at blå blok ikke har et flertal,” siger han på Venstres landsmøde i Herning, hvor han møder pressen.

”Mandaterne har givet Mette Frederiksen et flertal, og så er det min opgave at sikre, at vi får den størst mulige indflydelse med de mandater, vi nu engang har, fordi det er det bedste for Danmark.”

Spørgsmålet om tillid er væsentligt, fordi Jakob Ellemann-Jensen i forrige valgperiode sagde, at han efter minkssagen ikke stoler på Danmarks statsminister.

”Det, jeg siger nu, er ret vildt: Jeg stoler ikke på Danmarks statsminister,” sagde han i et interview med TV 2 for et år siden.

Men i øjeblikket drøfter Venstres formand muligheden for at komme i regering med Socialdemokratiet og Mette Frederiksen.

Han fastholder, at der ikke er tale om deciderede regeringsforhandlinger, men snarere det han kalder ”sonderinger”.

Journalisterne forsøger mere end én gang at få svar på, om Jakob Ellemann-Jensen nu har fået tillid til Mette Frederiksen.

”Som jeg sagde det før, så er tillid noget, man skal opbygge og noget, man skal gøre sig fortjent til. Jeg sagde også, at tilliden har lidt et knæk. Det skal vi arbejde på, og det kræver at begge parter strækker sig,” siger han.

”For mig er det grundlæggende vigtigt, at der er tillid mellem Socialdemokratiets formand og Venstres formand, for sandsynligheden for, at en af os sidder i statsministerstolen er jo til stede, og det er vigtigt, at man stoler på det, man siger til hinanden.”


Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier