Tidligere sundhedsordfører får Sofie Carsten Nielsens mandat

Stinus Lindgreen (R) har takket ja til Sofie Carsten Nielsens mandat og vender tilbage til Folketinget.
Tidligere sundshedsordfører og medlem af Folketinget for De Radikale, Stinus Lindgreen, vender tilbage til Christiansborg. | Foto: Jens Dresling
Tidligere sundshedsordfører og medlem af Folketinget for De Radikale, Stinus Lindgreen, vender tilbage til Christiansborg. | Foto: Jens Dresling
AF RITZAU

Det bliver Sofie Carsten Nielsens førstesuppleant, Stinus Lindgreen, der overtager hendes mandat i Folketinget 1. maj.

Det bekræfter De Radikales politiske leder, Martin Lidegaard, over for Ritzau.

”Den største trøst ved det (Sofie Carsten Nielsens exit, red.) er, at vi fra 1. maj får Stinus Lindgreen tilbage som afløser for Sofie Carsten Nielsen. Han er en ekstremt dedikeret og engageret, dygtig politiker med erfaring fra folketingsarbejdet. Jeg tror, alle kan huske den store rolle, han spillede under pandemien, hvor han var formand for Folketingets Epidemiudvalg,” siger Martin Lidegaard.

Fra 2019 til 2022 sad Stinus Lindgreen også i Folketinget for De Radikale. 

Her markerede han sig som partiets sundhedsordfører under coronapandemien. Han var også formand for Epidemiudvalget, der blev nedsat under pandemien.

Ved folketingsvalget i november sidste år fik Stinus Lindgreen 2221 personlige stemmer i Københavns Omegns Storkreds. Det var blot 246 stemmer færre end Sofie Carsten Nielsen.

Dagen efter valget trak Sofie Carsten Nielsen sig som politisk leder for partiet. Hun begrundede det med, at hendes stemmetal viste, at der ikke var tillid til hende.

Har været ordfører

Hun valgte dog at blive i Folketinget som menigt medlem af De Radikales folketingsgruppe. Her har hun blandt andet været forsvarsordfører.

Fra 1. maj tiltræder hun i en nyoprettet stilling i erhvervsorganisationen Dansk Industri (DI).

Med hendes farvel og Stinus Lindgreens tilbagevenden varsler Martin Lidegaard også en mulig rokade i folketingsgruppen.

”Det er klart, at vi også kommer til at kigge lidt på, hvor vi har vores forskellige styrker og svagheder i gruppen. Og det skal samlet set nok blive et lige så godt hold, når vi er færdige med det,” siger den politiske leder.

Stinus Lindgreen er også medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden.

Ingen overraskelse

Tidligere politisk leder for De Radikale Sofie Carsten Nielsens farvel til dansk politik kommer ikke bag på den nuværende leder af partiet.

”Det kommer ikke som nogen stor overraskelse, og jeg både forstår og respekterer den beslutning,” siger Martin Lidegaard.

Erhvervsorganisationen Dansk Industri har mandag formiddag annonceret, at Sofie Carsten Nielsen fra 1. maj tiltræder en nyoprettet stilling som EU Bio Project Director.

”Men jeg kommer til at savne Sofie, og alt det, hun har bibragt til både vores parti og vores folketingsgruppe,” siger De Radikales politiske leder videre.

”Sofie har ikke lagt skjul på, at hun kiggede efter andre udfordringer og har hele vejen igennem kørt en helt transparent og ærlig proces om sin fremtid.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også