SF kræver ny klimalov af Frederiksen

En kommende S-ledet regering skal lave en bindende klimalov, kræver Pia Olsen Dyhr, der opfordrer Mette Frederiksen til at samle en splittet rød blok.
Foto: /ritzau/Anders Brohus
Foto: /ritzau/Anders Brohus
AF RITZAU

Hvis Mette Frederiksen bliver Danmarks næste statsminister, vil SF have indført en bindende klimalov, der skal være lige så rigid som statens budgetter.

Det betyder, at regeringen som noget nyt skal forpligtes til at forbedre klimaet år for år for at opnå et fastlagt klimamål.

SF’s bud på målet er en reduktion af CO2-udledningen med 60 procent i 2030.

Det skriver Politiken tirsdag.

Tilbage fra sommerferie og med under et år til næste folketingsvalg er partiet ved at gøre sig det klart, præcis hvad støtten til en mulig S-regering skal koste. Foreløbig ligger det konkrete klimakrav klar, mens flere vil komme til i løbet af foråret, fortæller partiformand Pia Olsen Dyhr til Politiken forud for SF’s sommergruppemøde i denne uge.

"Vores ambition er at lave en bindende klimalov, så man ikke bare bagefter kan sige: Pyt, det er vi sådan set lidt ligeglade med," siger Olsen Dyhr til Politiken.

"Hvis vi beslutter i Folketinget, at vi skal nå noget et bestemt år, er man nødt til årligt at se, om det går i den rigtige retning, eller om der skal ændres noget. Så det er et mere forpligtende element over for enhver siddende regering."

Elbæk: Ny klimarapport er et wake up-call for politikerne

Her er regeringens 20 forslag til et grønnere Danmark 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også