PolicyWatch

Jarlov vil skrotte feriepengesystemet i jagten på mindre bureaukrati

Feriepengesystemet skal smides i skraldespanden, og lønsystemer skal generelt gøres langt mere simple at administrere for virksomheder. Det er erhvervsminister Rasmus Jarlovs (K) personlige holdning. Han tror dog ikke selv på, at det kan lade sig gøre. I hvert fald ikke inden et folketingsvalg. Alligevel åbner DF en dør på klem for at se på feriepengesystemet.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) mener helt personligt, at man bør skrotte feriepengesystemet. Han tror ikke selv på, at det kan lade sig gøre. | Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

Han har ikke opbakning til det i regeringen, men alligevel vover erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) at melde sig på banen med et ønske om, at politikerne på Christiansborg bør fjerne det feriepengesystem, som virksomheder skal administrere og indberette til, hvis de har ansatte.

”Helt personligt – nu taler jeg ikke på regeringens vegne – så synes jeg, at man burde afskaffe feriepengesystemet. Det vil være en enormt stor lettelse for virksomhederne, hvis de ikke skal sidde og opgøre feriepenge. At man ikke skulle holde øje med den konto. Det vil være meget store beløb, der kunne spares i administration rundt omkring. Men det er der ikke flertal for. Der er nogen, der mener, at der er andre hensyn end regelforenkling,” siger Rasmus Jarlov til PolicyWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier